Will a Corsair CX450 have enough power to run this new system? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-04-2012, 11:35 PM   #1 (permalink)
Lookin' for higher ground
 
Join Date: Feb 2007
Location: Sacramento
Posts: 1,105
Default Will a Corsair CX450 have enough power to run this new system?

Hi everyone and Happy New Year...

I am trying to figure out if this new build would work with a new Corsair CX 430.

Ok, here is the present build I am putting together:

AMD Phenom II X3 720 2.8GHz Socket AM3 95W Triple-Core Black Processor
BIOSTAR A870U3 AM3
Zigmatek Loki CPU cooler
8 GB Corsair RAM [2x4gb] @ 1.5 volts
Western Digital 500 GB Caviar Black
Fans: 1x200mm, 3x120mm, 1x92mm
EVGA GTS 450
Agility 2SSD 64gb
Antec 600 Black case with the stock LED's on the fans.

Finally, I may attempt to unlock the 4th core...not sure if that would draw more power. Might overclock a tad, but nothing extreme.

I should have asked before putting everything together in the case...

Well, what do ya think? Will this fly or not?

I have not cranked it up yet.

Thanks,

Soar
Attached Images
File Type: jpg pic 2.jpg (98.0 KB, 90 views)
File Type: jpg AMD 720 Build Pics 3.jpg (96.7 KB, 90 views)
__________________

__________________
Intel i5-3570
ASRock Z77 Extreme4
GeForce 560Ti
Seasonic SS660XP Platinum
Corsair Vengeance 1600 16GB
CM HAF X Blue
Antec H20 620
Intel 180GB SATA III 520
WD Black Caviar 2 TB
Seagate Green 3 TB
Gentle Typhoons [3]
Scythe Fan Controller w/Temps
soarwitheagles is offline  
Old 01-04-2012, 11:46 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Will a Corsair CX450 have enough power to run this new system?

I think with that setup, you will be fine with a 430W. Anyone agree?

Nice wire management, btw.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 01-04-2012, 11:51 PM   #3 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: Will a Corsair CX450 have enough power to run this new system?

I ran a i5 750 OC @ 3.2 ghz and a GTX 460 stock with a CX400.
so i think you'll be fine.
Fat.Clown is offline  
Old 01-04-2012, 11:57 PM   #4 (permalink)
Lookin' for higher ground
 
Join Date: Feb 2007
Location: Sacramento
Posts: 1,105
Default Re: Will a Corsair CX450 have enough power to run this new system?

Quote:
Originally Posted by MindoverMaster View Post
I think with that setup, you will be fine with a 430W. Anyone agree?

Nice wire management, btw.
Thank you MoM! Ok, then I will proceed and give this rig a whirl. This is the first time I've ever seen that 24 pin for the motherboard on the left hand side rather than the right hand side. So had to drill some holes and make it work. Now I will attach all the other wires.

Thanks again.

Quote:
Originally Posted by Fat.Clown View Post
I ran a i5 750 OC @ 3.2 ghz and a GTX 460 stock with a CX400.
so i think you'll be fine.
It actually has worked out fine so far because the CX 450 has only one GPU cable, and that is exactly what the EVGA 450 requires.

Now if this system will only be satisfied with 430 watts...

Soar
__________________
Intel i5-3570
ASRock Z77 Extreme4
GeForce 560Ti
Seasonic SS660XP Platinum
Corsair Vengeance 1600 16GB
CM HAF X Blue
Antec H20 620
Intel 180GB SATA III 520
WD Black Caviar 2 TB
Seagate Green 3 TB
Gentle Typhoons [3]
Scythe Fan Controller w/Temps
soarwitheagles is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Corsair power supply warranty Yami Monitors, Printers and Peripherals 2 07-22-2009 07:19 PM
corsair power supplys taintedplay New Systems | Building and Buying 15 03-27-2008 09:24 PM
Corsair Power Supply 750watt? Racasdorph New Systems | Building and Buying 15 11-19-2007 03:27 AM
HARD - Run two power supplies - one system alexcomp New Systems | Building and Buying 8 08-13-2007 02:32 PM
Corsair System vs. Corsair Value Select jeelliso New Systems | Building and Buying 3 02-06-2006 04:27 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.