what size is my tower? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-08-2009, 12:09 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 164
Default what size is my tower?

I am looking at buying graphics cards, and alot of these modern ones are coming with the reivew "if you have a midsized tower, beware"

well I have an out of the box p.c. I am slowly upgrading (its a gateway), and it seems like a fullsized tower, but I have seen some pretty massive towers out there, and I only have 1 x16 slot, which leads me to worry that if I cant fit it in that one, there is no other option but returning it...

so, out of the box p.c., it stands about... 18 inches high, 5-7 inches wide ( I could break out the tape measure, but you guys are so smart you dont need it for this type of guesstimating, do you?)

thanks alot!

oh, and if you wouldnt mind helping a guy out, videocard question...

should I go with a 9800 gtx+ that has 512 gddr3, or 1 gig gddr3? or spend the extra 30-40 and get the 260?

260: Newegg.com - EVGA 896-P3-1260-AR GeForce GTX 260 896MB 448-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Supported Video Card - Desktop Graphics / Video Cards

9800 1 gig: Newegg.com - GIGABYTE GV-N98XPZL-1GH GeForce 9800 GTX+ 1GB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Supported Video Card - Desktop Graphics / Video Cards

9800 512: Newegg.com - EVGA 512-P3-N879-AR GeForce 9800 GTX+ 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Supported Video Card - Desktop Graphics / Video Cards

or would you guys have any suggestions for cards to get? (on a budget, just looking for an upgrade from my 79th ranked 8500 gt, got the 650 watt power supply, I figure it can run just about anything)
__________________

drewjustforyou is offline  
Old 03-08-2009, 12:18 AM   #2 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: what size is my tower?

gateway

I am guessing mid tower (or smaller) post up the model and we'll know for sure

I am in the same boat too
can't decide to go with GTS 250 or GTX 260

(GTS 250 is basically a 9800GTX+, but shorter and consumes less power)

but in your case, coming from 8500GT you'll be impressed with the gain of graphics power with any of those cards
__________________

Fat.Clown is offline  
Old 03-08-2009, 12:21 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 164
Default Re: what size is my tower?

well Ive made a rough estimate (using a sheet of 8.5x11 inch paper that my computer case is about 14 inches long... 260 is about 10.5 inches long, I dont remember the insides but worst comes to worst I cut out a harddrive bay (i only have the 1 harddrive) right?

oh and Fat Clown, where are you finding the 250s? I have been looking for one... links please?

-edit-

disgaea for the win... bring disgaea 3 to the ps2!!! or the 360.... or... just stop making the series, shouldve stopped after the first one imo...

(sorry for all you real techies who could care less)
drewjustforyou is offline  
Old 03-08-2009, 12:34 AM   #4 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: what size is my tower?

Quote:
Originally Posted by drewjustforyou View Post
well Ive made a rough estimate (using a sheet of 8.5x11 inch paper that my computer case is about 14 inches long... 260 is about 10.5 inches long, I dont remember the insides but worst comes to worst I cut out a harddrive bay (i only have the 1 harddrive) right?

oh and Fat Clown, where are you finding the 250s? I have been looking for one... links please?

-edit-

disgaea for the win... bring disgaea 3 to the ps2!!! or the 360.... or... just stop making the series, shouldve stopped after the first one imo...

(sorry for all you real techies who could care less)
LoL @ Disgaea comment but I love the series...... I hope they don't discontinue it

from what I can tell, only Evga has their GTS 250 out as of this moment
EVGA | Articles | Introducting EVGA's GTS 250
they are available at Evga's store or Zipzoomfly

I really don't know about the insides of your tower, some towers have their HDD mounted vertically.
Fat.Clown is offline  
Old 03-08-2009, 12:43 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 164
Default Re: what size is my tower?

ah, Im not even worried if its mounted vertically, thats why god made duct tape...
drewjustforyou is offline  
Old 03-08-2009, 06:58 AM   #6 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: what size is my tower?

Its a mid tower the gtx 250 will fit however it isn't released yet in the UK atleast there is also a gtx240
__________________
saltynay is offline  
Old 03-08-2009, 10:09 AM   #7 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: what size is my tower?

This HD 4850 is faster thna the 9800gtx+ or GTS 250 and is also smaller.

Newegg.com - SAPPHIRE 100245L Radeon HD 4850 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready CrossFire Supported Video Card - Desktop Graphics / Video Cards
__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Old 03-08-2009, 11:52 AM   #8 (permalink)
rustle rustle
 
35g700's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Maine
Posts: 1,580
Default Re: what size is my tower?

Quote:
Originally Posted by Puddle Jumper View Post
+1 for that card. I have it and its about 1mm longer then 8 inches.
__________________

__________________
Core i7 8700K @ 4.8GHz - Asus Z370-E - Gigabyte GTX 970 - 16GB DDR4 3000MHz - 500GB Samsung 960 EVO - Windows 10 Pro x64
Mid 2014 Retina MacBook Pro 13.3" - 2.6GHz core i5 - 16GB DDR3 1600MHz - 128GB - macOS High Sierra
Sony PS3 & PS4 500GB || iPhone 6s 64GB iOS 11 || Sony a6000
35g700 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Loss of Important Files (...) During Changing its Partition's Cluster Size iceq2 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 09-23-2008 05:44 PM
Mid tower or Full Tower ?? illnastyimpreza New Systems | Building and Buying 25 07-11-2008 09:48 PM
Tuniq Tower Size Question Grievearz New Systems | Building and Buying 10 09-13-2007 01:23 PM
seagate 80gigs failing.. acuariano Hardware Repairs and Troubleshooting 27 08-27-2007 10:43 PM
Another Hijack Log boo HijackThis Logs (finished) 17 06-26-2007 12:30 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.