What have I done? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-15-2007, 11:19 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 2
Default What have I done?

--------------------------------------------------------------------------------

Hi,

I have a one year old packard bell pc which wasn't powerful enough to play bioshock, so I purchased a new graphics card. However, the graphics card wouldn't work unless I invested in a new psu unit, so I bought one of those too. The PSU unit is too big to fit into my packard bell case so one trip to PC World later and I have a bigger case. (While I was there I spent heavy on a hard drive, sound card and speakers too).

So then I set about transferring the hardware from old case to new case. I've never done anything like this before in my life but was pretty confident that everything was screwed in correctly and would work.

So I switch on and nothing happens apart from the green led broadband LAN thing flashing. Looked at a website for help and found this "under no circumstances must the motherboard touch the metal casing otherwise a short circuit thing would occur."

s**t

Look at the Packard Bell case to find these things that keep the motherboard from touching the metal and I'm pretty certain this PC world budget case doesn't have them.

Am I screwed?

If it's just the motherboard I've knackered up I could honestly live with that. But if it's the whole god **** system. F***K **** IT NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.

Is it possible I've just not plugged something in correctly? hard drive maybe?



Cheers all.
__________________

IKE24 is offline  
Old 09-15-2007, 11:23 AM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: What have I done?

Hey IKE24


The things you were referring to in the Packard Bell, that keeps the motherboard from touching the metal are called standoff screws.

Just take them off the Packard Bell, and use them in the new case.

It's probably not turning on, because the motherboard in the new case, is touching the metal, causing it to short out.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 09-15-2007, 11:59 AM   #3 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: What have I done?

And once you get that done, gargle with some soapy water. Does your mother know you use words like that? Geez!
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 09-15-2007, 12:01 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: What have I done?

Quote:
Originally Posted by Trotter View Post
And once you get that done, gargle with some soapy water. Does your mother know you use words like that? Geez!
or drink some listerine
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 09-15-2007, 12:10 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 2
Default Re: What have I done?

Quote:
Originally Posted by b1gapl View Post
Hey IKE24


The things you were referring to in the Packard Bell, that keeps the motherboard from touching the metal are called standoff screws.

Just take them off the Packard Bell, and use them in the new case.

It's probably not turning on, because the motherboard in the new case, is touching the metal, causing it to short out.
Thanks for your help. Got it to work.
IKE24 is offline  
Old 09-15-2007, 12:11 PM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: What have I done?

Quote:
Originally Posted by IKE24 View Post
Thanks for your help. Got it to work.
Now you just have to pray that there was no damage done to the motherboard.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 09-15-2007, 01:44 PM   #7 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: What have I done?

sorry to butt in but when you dont use standoffs does that fry your mobo or does it just not work as its touching the mobo tray?
Nick is offline  
Old 09-15-2007, 01:45 PM   #8 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: What have I done?

From what I saw with those issues with other people, it just doesn't work. I don't think it fries the motherboard. It just shorts it out.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 09-15-2007, 02:07 PM   #9 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: What have I done?

i see
Nick is offline  
Old 09-15-2007, 03:45 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 142
Default Re: What have I done?

When my friend and I were building his computer, that was the problem. He didn't use standoffs, so the mobo was touching the metal of the case. It was the last thing we expected, but it was the problem.
__________________

jeller is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.