What card should I get? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-06-2007, 06:39 AM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 12
Send a message via AIM to oddling
Default

Yeah. At the website, the requirement for http://www.newegg.com/Product/Produ...N82E16814130062 was 350 watts. Looking at power supplies on NewEgg, I can get a 400 watt power supply http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817159045 for 20 bucks. !!! What should I be looking for in that regard? How do I know if that power supply is compatible with my system, or whatever? I could get both products before long. Thanks again, I appreciate it.
__________________

oddling is offline  
Old 01-06-2007, 06:43 AM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 12
Send a message via AIM to oddling
Default

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817148027

That's another. Apparently, something called 'amp' is important, besides wattage? Would the 20 dollar one cut it? Thanks again. I really don't know what I'm doing at all
__________________

oddling is offline  
Old 01-06-2007, 05:28 PM   #13 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default

i have an off brand 400 watt psu and im running a 7300gt fine.
__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 01-06-2007, 09:57 PM   #14 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default

If you're going to buy a 400W PSU, go with this one:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817104952
Or this one:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817104953
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-06-2007, 11:49 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 18
Default

I would advise you to stay away form cheap power supplies. I have had bad experiences on several occasions with them. Although it might seem tempting to go with the cheaper brand, I feel it's really worth it to pay the extra buck and save yourself some trouble.
600MHZ is offline  
Old 01-07-2007, 06:20 AM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 12
Send a message via AIM to oddling
Default

Not specifically looking for 400 watts, more like something under $45 that is as good as I can get. Anyways, I'm allocating the money to something else. I'll have to wait a month or two before I have the money together for a card and power supply. Thanks for the advice though, it'll come in handy when the time comes.
oddling is offline  
Old 01-07-2007, 07:08 AM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 413
Default

Quote:
Originally posted by 600MHZ
I would advise you to stay away form cheap power supplies. I have had bad experiences on several occasions with them. Although it might seem tempting to go with the cheaper brand, I feel it's really worth it to pay the extra buck and save yourself some trouble.
I agree, but I hope you aren't talking about the Forton PSU, because I have the 400W, and it's running my system flawlessly. I second that you go with the Forton power supply, if you indeed get another one.
Ksingler is offline  
Old 01-07-2007, 07:45 AM   #18 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 12
Send a message via AIM to oddling
Default

^ I'll get something, in time. Since I'm going to wait, I'm either going to pay for quality, or simply save up for a brand new computer. It depends on cash flow. Thanks everyone, much appreciated.
__________________

oddling is offline  
Closed Thread

« Help | RAM question »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.