want to start playing pc games on old gateway... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-26-2006, 09:05 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Default want to start playing pc games on old gateway...

first off i'm a huge noob so bare with me...
currently i have:

pentium 4 1.8ghz
384mb ram
38.2gb total hd
Intel(R) 82845G/GL Graphics Controller Adapter RAM 64.00 MB

i'm not sure if that is video card specs or what. basically i want to install and play 'gtr fia racing' and the minimum req. are:

Windows ME/2000/XP, 1,2 GHz CPU (AMD/Intel), 384 MB RAM DirectX 8.1 compatible graphics card with 32 MB 4xfach CD-ROM, 1 GB free hard disk space.

i'm not looking to mod the computer beyond belief, but i would like to play this game, and maybe others without problems. i am already planning on getting more ram as i started out with 128mb from the warehouse. basically looking for suggestions that will help me get where i want to, and possibly have room for future. money isn't tight, but i would like to keep it reasonable.... thanks for the help...
__________________

tech b is offline  
Old 06-26-2006, 10:56 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,246
Default

New video card. Just get one. 150 bucks minimum.
__________________

WorldIndustries is offline  
Old 06-26-2006, 11:31 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Default

ok, any specific suggestions? i'm not sure if i'll be running into a compatibility problem on anything...
tech b is offline  
Old 06-27-2006, 02:00 AM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Unfortunately, i'm running the exact same chipset as you, with 512MB main memory.

Mine will not play anything. I tried loading NFS Underground and The Sims and the video chipset failed at both.

Buying PC memory isn't the main thing to make gaming fast, you need a video card. Anything will work better than a chipset
talldude123 is offline  
Old 06-27-2006, 03:16 AM   #5 (permalink)
j12
Monster Techie
 
j12's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,133
Default

if u are a moderate gamer, or less, get like a 6600 or like a 6200. but make sure u unlock the extra 4 pipelines on the 6200 wit rivatuner.
__________________

Laptop:
MacBook 2.2GHz Santa Rosa | 120GB HDD | 4GB ram
Desktop:
Intel C2D E6300 @ 3.2GHz | 4GB ram | 880GB total HDD space | Gigabyte P965-DS3 | eVGA 8800GTS 640mb | Corsair HX 520 | Audigy 2 ZS platnium | Antec 900
j12 is offline  
Old 06-27-2006, 09:05 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Default

gotcha, so next step is picking one out. i did a quick search and came across this unit. again i'm not familar with quality/value in relation to name brands but let me know if i'm heading the right direction....

6600 you say?
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814141015

my only question with this one is that it has 256mb of memory and the game requirements say 384mb of ram... am i confusing something or do i need to go bigger? again i appreciate the input.
__________________

tech b is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.