Want to add ram to a Dell Dimension 2400 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-17-2008, 09:38 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
almightyobo's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 241
Default Want to add ram to a Dell Dimension 2400

Hey guys. So my roommate has this old Dell Dimension 2400 and it only has like a 128mb of RAM in it so its hella slow. I was just wondering what RAM off of newegg will be compatible with his machine so he can speed it up. Thanks!
__________________

__________________

MB - DFI LP DK P35-T2RS
CPU - Q6600 @ 3.0 atm
HSF - Lapped TRUE + Scythe
RAM - 2x 1G Ballisitx Tracers
GPU - EVGA 9800 GTX
HD - 500G Barracuda + 320G Ext
PSU - PC P&C Silencer 610
OS - Windows XP 32-bit SP2 OEM
Case - Gigabyte 3D Aurora 570
Monitor - Hanns-G 19" Widescreen LCD
Headset - Sennheiser PC151
3DMark06 - 14186 (3.0 / stock gpu)

You must try some of my purple berries...
almightyobo is offline  
Old 11-17-2008, 09:48 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: Want to add ram to a Dell Dimension 2400

Newegg.com - DDR 400 (PC 3200), Desktop Memory, Memory, Computer Hardware

Pick your poison. Depends on how much you wanna spend...Crucial's site says a max of 2GB for that model, though.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now  
Old 11-17-2008, 09:58 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
almightyobo's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 241
Default Re: Want to add ram to a Dell Dimension 2400

awesome thanks alot!
__________________

MB - DFI LP DK P35-T2RS
CPU - Q6600 @ 3.0 atm
HSF - Lapped TRUE + Scythe
RAM - 2x 1G Ballisitx Tracers
GPU - EVGA 9800 GTX
HD - 500G Barracuda + 320G Ext
PSU - PC P&C Silencer 610
OS - Windows XP 32-bit SP2 OEM
Case - Gigabyte 3D Aurora 570
Monitor - Hanns-G 19" Widescreen LCD
Headset - Sennheiser PC151
3DMark06 - 14186 (3.0 / stock gpu)

You must try some of my purple berries...
almightyobo is offline  
Old 11-17-2008, 10:00 PM   #4 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: Want to add ram to a Dell Dimension 2400

No problem, glad to help.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now  
Old 11-20-2008, 02:07 AM   #5 (permalink)
What choice did I have?..
 
SuxoR's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: TX (Soon CA)
Posts: 412
Send a message via AIM to SuxoR
Default Re: Want to add ram to a Dell Dimension 2400

Surprised they still sell it :]
SuxoR is offline  
Old 11-20-2008, 01:54 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
croSSeduP's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Washington State
Posts: 146
Default Re: Want to add ram to a Dell Dimension 2400

Hey!
One of my computers is the exact same thing! I have two sticks of 128 meg ddr1 memory for a total of 512 meg I took out of my 2400 I'll sell you for CHEAP! Let me know.

TG
croSSeduP is offline  
Old 11-20-2008, 01:58 PM   #7 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: Want to add ram to a Dell Dimension 2400

Quote:
Originally Posted by SuxoR View Post
Surprised they still sell it :]
What DDR?
Nick is offline  
Old 11-20-2008, 03:10 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default Re: Want to add ram to a Dell Dimension 2400

Quote:
Originally Posted by croSSeduP View Post
Hey!
One of my computers is the exact same thing! I have two sticks of 128 meg ddr1 memory for a total of 512 meg I took out of my 2400 I'll sell you for CHEAP! Let me know.

TG
Your math is a little bit off.... you either have 256 megs of ram, or 2x 256 meg sticks totaling 512 megs.
__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 11-20-2008, 08:14 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
croSSeduP's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Washington State
Posts: 146
Default Re: Want to add ram to a Dell Dimension 2400

Quote:
Originally Posted by Ethereal_Dragon View Post
Your math is a little bit off.... you either have 256 megs of ram, or 2x 256 meg sticks totaling 512 megs.
Oh, DUH!
Yeah,, I have two sticks of 256meg each. I was in a hurry earlier... really... I'm not that stupid... er, stupid... i'm not stupid.... :freak:

TG
__________________

croSSeduP is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dell Dimension 4200 for sale Osiris Buy/Sell/Trade and Hot Deals 5 06-15-2007 12:06 AM
Dell Dimension 4600 F/S dykzeulb Buy/Sell/Trade and Hot Deals 4 05-17-2007 05:56 PM
Dell to finally ship PCs with Linux Osiris Linux and Open Source 7 05-13-2007 04:54 AM
Upgrade this Dell dimension C251 uniq1 New Systems | Building and Buying 6 05-01-2007 07:42 PM
IDE RAID for Dell DImension 2400 sw_freak64 Hardware Repairs and Troubleshooting 0 04-23-2007 12:01 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.