video no work? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-21-2005, 01:36 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 96
Default video no work?

I just swapped mobo's in my computer. I used the old components, I am under a strict budget laid down by the warden. I hooked all the power wires up according to what is written on the motherboard. I think the drive cables are connected properly. I only have one card in the expansion slots ( a pci video card). The thing is when I try to power up I have no video. The monitor is working properly, I can hear the puter running, I can hear the hard drive spinning. One other thing that is strange, the red led that indicates the power is on goes out after a minute. Could the jumpers be set incorrectly somewhere? I am new to this sort of thing and would appreciate any advice.
Thanks in advance.

Taz202 is offline  
Old 12-21-2005, 03:16 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
Nitestick's Avatar
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473

could be a dodgy power supply. does the motherboard have integrated graphics on it? if so plug into the motherboards graphics and see if you get anything or find out how to disble it so that the card is used rather than the onboard

Visit my website -
"Guitar is cool. If you donít think the guitar is cool, then youíre stupid. And I will fight you! " - Brendon Small
I'm sorry but I do not accept support requests via IM, email, or personal messages
You can contact me for Forum related issues via PM only.

Nitestick is offline  
Old 12-21-2005, 06:21 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 96

There is no on board video on this motherboard. I tried a second card that I had kicking around to see if it would help. It didn't make any difference. I know the card worked when it came out of the system, that goes for the newer card as well. I've tried the newer card in different pci slots and the older card is agp. As far as the psu goes, It seemed to work fine before. It is only maybe six months old, is there any way of testing it?
Taz202 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.