Video cards... which one? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-14-2006, 08:39 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Default Video cards... which one?

My computer did not come with pci express slots(stupid hp). i need to buy a video card to play games but all the slots are pci. what i need is to basically be able to run world of warcraft without lagging. it doenst have to be on the highest settings, just playable. ive narrowed my choice down to three choices. and i was wondering which would be the best for my puprose.

XFX Geforce FX5200
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814150061

3D Fuzion Geforce 6200
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814143058

BFG Tech Geforce FX5500
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814143059

i got this computer a little less than a year ago so i dont know why it only has pci slots...
thank you for the help.

edit: my computer is an HP Pavilion a1023c
__________________

polandspring is offline  
Old 06-14-2006, 08:53 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

6200.
__________________

__________________

reggie_da_man is offline  
Old 06-14-2006, 09:35 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Default

so this will allow me to play world of warcraft and games without lagging and decent fps?

i read in one of the reviews that this card causes some computers to be unable to play video files. is this a common problem and will it affect me?
polandspring is offline  
Old 06-14-2006, 09:36 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Nah the guy's an idiot and just didn't download his codecs.
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 06-14-2006, 09:48 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Default

Oh, lol. Alright I guess I am getting the 6200 then. Its cheap too so thats a plus.
Thank you again for the help.
polandspring is offline  
Old 06-14-2006, 09:53 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Default

Oh crap...
I just noticed that the card needs a 300W power supply...mine is only a 250W.
My question is how do i find out what type of power supply I have? On new egg it lists four different kinds of power supplies: ATX, ATX12V, ATX12V/ EPS12V, and MicroATX. If i open up my computer will it say what type of power supply I have or is there a program that will tell me?
polandspring is offline  
Old 06-14-2006, 10:52 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Hmmm, if your computer is an HP it's most likely a MicroATX case.
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 06-14-2006, 11:56 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Default

I opened up my computer and the brand of the power supply was Hipro. so then i went and measured the power supply and compared it to the specs on their website http://www.hipro-us.com/ATX.htm (im wierd i know =P) according to the measurements, i have an atx power supply.

if it is a microATX
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817104086

if it is an ATX
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817174019

they will be sufficient for the 6200 graphics card correct?
(sorry for my stupid questions and thanks again)
__________________

polandspring is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.