Video CArd Questions - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-19-2005, 10:25 AM   #1 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default Video CArd Questions

This may seem noobish, but I want to get up and running ASAP with my new card....

I am getting a 6600GT in the mail today and i have a couple of questions that i was not to sure about.

1. I currently have an ATI card with ATI drivers, I know I have to uninstall them, do I need to do anything else?

2. Would it be best to have the AUX power on its own line of molexs not being shared with anything else?
__________________

__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 10-19-2005, 10:38 AM   #2 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

www.google.com

Search for a driver cleaner.

Your best bet would be to reinstall your o/s though, but the driver cleaner will do it.
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 10-19-2005, 10:41 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

Quote:
Originally posted by SHAWN

Your best bet would be to reinstall your o/s though, but the driver cleaner will do it. [/B]
I was thinking about doing that, but I have alot of data to back up, and also I want to install everygame i own and every demo, and see how good this card works on it...

I know a 6600GT isnt too much of a performance card, but when you have been using a 9600 for the last year.. BIG Difference.... lol
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 10-19-2005, 12:29 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 70
Send a message via AIM to ZeroStrife49
Default

Yea, id say use the driver cleaner, if you have too much stuff on ur HD, itll be too much work to reinstall ur OS.
__________________
K . D . M
ZeroStrife49 is offline  
Old 10-19-2005, 12:33 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,446
Send a message via AIM to Alex81388
Default

Use the driver cleaner, then search the registry for everything with the entry 'ATI', and delete it.
__________________
Sig removed due to foul language. Please read the rules regarding the allowable content of sigs before reposting your COMPLIANT sig.
~Trotter
4/21/06
Alex81388 is offline  
Old 10-19-2005, 03:34 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

Ok i got it. Now when i first tried to play some Americas army, the thing rebooted. So I figured it was my Cold cathode that was doing it. I removed the cathode, so now the molex connector is just being shared with a fan.

But now I am noticed that I get some serious ingame lag whenever i walk up to doors or run fast in any game while i am getting a constant 60FPS at least....., this never happened before with my old card. Whats going on?
__________________

__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.