Video Card Question! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-08-2008, 07:29 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Location: Michigan
Posts: 11
Default Video Card Question!

I want to upgrade to a 8800GT Geforce but I have one problem in mind, My motherbored slot is PCI Express x16 NOT PCI EXPRESS 2.0, The card I want to purchase is a 8800GT geforce PCI express 2.0, Will this card still work and what are the downfalls besides that my card will underclock from 500MB to 250MB?
__________________

3dfxOC is offline  
Old 06-08-2008, 11:32 PM   #2 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Video Card Question!

they are backwards compatible....it's the same size slot it will work
__________________

__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 06-09-2008, 01:04 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: Video Card Question!

Umm, your card wont downclock anything...and the majority of us are on x16 board, not 2.0. Its the same size, 2.0 just allows for more bandwidth, but current cards dont exceed the x16 slot bandwidth so its not needed.
__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 06-09-2008, 11:55 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
NightSurge's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 2,217
Send a message via AIM to NightSurge
Default Re: Video Card Question!

Yeah, your full 512MB will be used. It will not be underclocked to 256MB by using a x16 slot that isn't 2.0
__________________

If I was helpful, please click the icon on the left hand side of this message that looks like a check mark Thanks!

NightSurge is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Card Question! 3dfxOC System Upgrades 2 06-08-2008 08:47 PM
cliche video card question ohGrFreak System Upgrades 18 02-09-2008 09:09 PM
question about video card pkxo New Systems | Building and Buying 0 01-23-2008 08:32 PM
Video Card Question Indobos New Systems | Building and Buying 20 07-13-2007 10:03 PM
video card overclocking, I have a question AMD6415 Overclocking and Modding 5 06-15-2007 09:58 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.