video card, lack of power to it - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-09-2006, 09:34 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 11
Default video card, lack of power to it

I finally got my computer hooked up and checking everything out, i went online and downloaded the driver from nvidia on my 6800 gs video card. i restarted and now i get a not suffeciant power to the video card. i have a http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16811129155 case (it came with a antec 450 watt power supply) i run a 3500 amd athlon cpu with a k8n neo4 mobo, 120 g w. hdd, 2 cd's and a floppy, any suggestions (btw i have the fan on low)
__________________

Twopar is offline  
Old 02-10-2006, 09:20 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

eh... In theory, it should probably have plenty of power... Make sure your video card is seated all the way or you have plugged in the additional power attachment located near the top edge of the card usually.

Ryan
__________________

__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-10-2006, 10:00 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i'm pretty much echoing here. check that the 6 pin auxiliary power for the card is plugged in.
Nitestick is offline  
Old 02-10-2006, 12:49 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 11
Default

i unplugged the power source to card and in again and it works fine, i dont know maybe i just didnt have it in all the way. thanks very much for your help
Twopar is offline  
Old 02-10-2006, 06:07 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

you're very welcome. I'm glad to here there were no defective parts.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.