VERY odd PC of mine (custom built) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-05-2005, 07:35 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default VERY odd PC of mine (custom built)

To make long stories short, I built my first PC, and when I turned it on my moniter showed "No signal". I finally figured out it was my video card (radeon 9600se) Eventually I got an old mx400 4x agp card and it works. So I shipped the whole PC to a clanmate of mine, and he got the thing to work with the 9600se. He even played some BF2 on it, and has a video of him playing (to show me that it worked).

He shipped it back to me, and it didn't work! The packedging was very good, so it wasn't that.

the 9600se is currently in NY at ATI HQ being RMA'd, but I am afraid when I get it back it won't work again.

It can't be my PC for other AGP cards work (2 agp 4x's work, haven't been able to test a 8x but still).

Another clanmate suggested that my house power could be low, and he said something about having a similar problem from having too much things plugged in on the house. He said he fixed it by unplugging a few things. Could this be my problem? I don't see how.

Specs:
AMD Athlon XP 2000+
1 GB Corsair Value Select RAM (pc3200)
120gb West. Dig. HDD
1 CD/DVD Drive
Radeon 9600se 128mb AGP 8x card
MSI KT4V mobo
350watt Fortron PSU


Any ideas? I did call up my clanmate and we did what he did, and it didn't work. Weird thing is when he told me what he did, I did the same thing and it didn't work for me. When it worked at his place he tested it 2 different times about 3 hours each. I even saw his test name in our clan's BF2 server. (He was testing out the game on my PC)
__________________

__________________
Quintox is offline  
Old 09-05-2005, 07:37 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

did you try unplugging a few things in your house?
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 09-05-2005, 07:38 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default

Not yet, b/c I don't have my 9600se.

Could that really MAYBE be an issue? I don't see how considering this current PC (non gaming one) works and such, has a radoen 9250 pci card in.
__________________
Quintox is offline  
Old 09-06-2005, 01:26 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

Just looks like it will work on paper, does not mean it will play well with your system.

Most likely to the fact that your chipset is prejudice/is not compatible with that video card for some reason. Same thing happened to me. So I ended up getting a different motherboard, and the video card worked after that.
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 09-06-2005, 01:30 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 117
Default

Quote:
Originally posted by uzi9mm
Just looks like it will work on paper, does not mean it will play well with your system.

Most likely to the fact that your chipset is prejudice/is not compatible with that video card for some reason. Same thing happened to me. So I ended up getting a different motherboard, and the video card worked after that.
That is true, It may say it will work with certain hardware but sometimes they dont play well together.
__________________
If you have a budget, I can help you configure a computer using www.Newegg.com. Send me a PM and I will help you for free.

Specs:
AMD Athlon 64 4800+ X2
ABIT Fatal1ty Motherboard
(4x) Kingston HyperX 1GB (PC3200)
(2x) Gigabyte Nvidia 7800GTX (256MB)
Thermaltake Armor (Case)
Jesus is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.