upgrading my graphcis card - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-01-2014, 03:35 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2014
Location: ohio
Posts: 6
Default upgrading my graphcis card

hello guys i'm new here and need some tech help on upgrading my graphics card here's my pc at this link that i bought Amazon.com : CyberpowerPC Gamer Ultra GUA880 Desktop (Black/Blue) : Desktop Computers : Computers & Accessories was wording will gtx 460-660 work thanks all who can help me with this
__________________

lee1302 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2014, 05:00 AM   #2 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: upgrading my graphcis card

The gtx 460-660 will work. I strongly recommend you go for the gtx 660. I've had both, gtx 660 is way better.
__________________

Fat.Clown is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2014, 08:11 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2014
Location: ohio
Posts: 6
Default Re: upgrading my graphcis card

thanks so much so gtx 460-660 any one between those will work? my other question is i got the gaming pc on sale back in march of this year for 500$ evening with free shipping is this a good gaming pc?
lee1302 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2014, 10:27 AM   #4 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: upgrading my graphcis card

Right now gtx 770s are slashed over on ncixus.com for ~$300
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2014, 10:37 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2014
Location: ohio
Posts: 6
Default Re: upgrading my graphcis card

thank you so much do you think my gaming pc is ok? like for the price i paid for it
lee1302 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2014, 12:08 PM   #6 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: upgrading my graphcis card

For the price it's not too bad, seeing as Windows is ~$100.

AMD are "weaker" than Intels, but more affordable. So on a budget they're a good choice.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2014, 12:55 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2014
Location: ohio
Posts: 6
Default Re: upgrading my graphcis card

will gtx 560 work ok for my pc?
lee1302 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2014, 01:38 PM   #8 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,310
Default Re: upgrading my graphcis card

What's your budget for a graphics card, and what games do you plan on playing?

Your biggest issue is going to be whether or not that PSU can hold up to whatever you throw at it. The next being the CPU if you intend on playing real demanding games.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2014, 05:08 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2014
Location: ohio
Posts: 6
Default Re: upgrading my graphcis card

hum not a lot of to much demanding games my cpu is a quad core 4.0 Mhz with 8gb ram
lee1302 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2014, 01:04 AM   #10 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,310
Default Re: upgrading my graphcis card

Didn't really answer my question budget wise.

The FX4300 isn't that great of a CPU. It says 4 cores but it's more like a dual core.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Capture card disables my Video Card; removing it enables my Video Card. mtrip Hardware Repairs and Troubleshooting 0 03-01-2006 09:29 PM
Upgrading graphics card to nvidia geforce 6200 Dark Strider System Upgrades 23 09-01-2005 02:53 PM
Upgrading Sound Card, HELP! Counter-Strike Monitors, Printers and Peripherals 3 06-15-2005 01:41 AM
upgrading my laptop graphics card/ram/processor? the drizzle Monitors, Printers and Peripherals 4 04-24-2005 06:55 PM
Upgrading AGP Video Card <$200 for HL2/CSS Ace No-Money Monitors, Printers and Peripherals 6 01-16-2005 03:23 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.