Upgrading my Desktop (Clueless) - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-17-2009, 09:29 AM   #31 (permalink)
Junior Techie
 
Cluelessnoob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: USA
Posts: 49
Default Re: Upgrading my Desktop (Clueless)

Thanks Trotter, so i don't need to upgrade my motherboard? everything will work fine? Won't be slow or anything?
__________________

Cluelessnoob is offline  
Old 04-17-2009, 10:22 AM   #32 (permalink)
Grandfather of Techist

¯\_(ツ)_/¯
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default Re: Upgrading my Desktop (Clueless)

The 740G is low man on the AMD totem pole. You won't be able to overclock with your current board. Upgrading to a new board would be a good step to take, but it depends on your budget. You could go for a while with your current board.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 04-17-2009, 10:51 AM   #33 (permalink)
Junior Techie
 
Cluelessnoob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: USA
Posts: 49
Default Re: Upgrading my Desktop (Clueless)

Ok cool, well i guess i'll keep my board for just alittle longer, but for future reference any good boards you can suggest? i'd say around the price range of SUPER CHEAP - to a maximum of around 175-200ish dollars?
Cluelessnoob is offline  
Old 04-17-2009, 12:29 PM   #34 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Upgrading my Desktop (Clueless)

Well, Ik'm glad you're a noob, and don't know what dual slots are

To put the slots thing to rest.. You're all set.

Good thing Trotter woke up and chimed in. Once again, I'm not a person to spec mobos a cpus, and never claimed it.

Trotter, you think a psu is needed? As usually, are't oems poor on Amps?

Btw CN.. 200 is a real good board.

Also, maybe look into a bigger case, your airflow will love you
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 04-17-2009, 12:37 PM   #35 (permalink)
Junior Techie
 
Cluelessnoob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: USA
Posts: 49
Default Re: Upgrading my Desktop (Clueless)

Yeah i already have a few larger cases in mind. Thanks patonb.

So i'm good for the graphics card! wooo, I'll probably wait for the HD4770 before i decide, there are GTX260 that aren't for much more so i'll think about that. Of course you're all free to leave any suggestion for any parts and i'll appreciate it and gladly take any of it for consideration.

I have to add one more question before i'm done, this PSu wouldn't be powerful enough to run a GTX260 would it?
Cluelessnoob is offline  
Old 04-17-2009, 12:50 PM   #36 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Upgrading my Desktop (Clueless)

Quote:
Originally Posted by Cluelessnoob View Post
I have to add one more question before i'm done, this PSu wouldn't be powerful enough to run a GTX260 would it?
Definitely not.
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 04-17-2009, 02:19 PM   #37 (permalink)
Junior Techie
 
Cluelessnoob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: USA
Posts: 49
Default Re: Upgrading my Desktop (Clueless)

Quote:
Originally Posted by gurusan View Post
The 40nm 4770 will be released on the 5th of May IIRC....if you can wait I'd say it's a perfect GPU for your setup.


Actually can the 4770 run with 420w supply?
Cluelessnoob is offline  
Old 04-17-2009, 02:39 PM   #38 (permalink)
Monster Techie
 
TheOtis's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Planet Earth.
Posts: 1,274
Send a message via AIM to TheOtis
Default Re: Upgrading my Desktop (Clueless)

It's more than just about the wattage of the power supply. A single 12V rail with high amperage is desirable. It's also about the quality of the power supply and Raidmax PSU's aren't liked too well.
__________________
Back on being mobile - ASUS G551- 15.3" 1080p - Core i7 4710HQ - GTX 860M - 16GB DDR3 1600 - 512GB Samsung 850 Pro - Steam ID: TheOtis
TheOtis is offline  
Old 04-17-2009, 03:02 PM   #39 (permalink)
Junior Techie
 
Cluelessnoob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: USA
Posts: 49
Default Re: Upgrading my Desktop (Clueless)

But can it run it? :P
Cluelessnoob is offline  
Old 04-17-2009, 05:49 PM   #40 (permalink)
Grandfather of Techist

¯\_(ツ)_/¯
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default Re: Upgrading my Desktop (Clueless)

I would say no. It might "run" but would not work properly. you would get lockups and crashes and could easily kill the card.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I'm upgrading my ram samuelleeb System Upgrades 2 12-15-2008 02:25 PM
Get To Know Linux: Desktop Environment vs. Window Manager Osiris Linux Tips and Tricks 0 12-11-2008 06:14 PM
Active Desktop Recovery - On a limited account carnageX Microsoft Windows and Software 0 11-15-2007 01:37 AM
New Computers - Which looks best for me? Chris Down New Systems | Building and Buying 8 11-13-2007 11:42 PM
Google Desktop Goes Mac Osiris Apple and Mac 1 04-06-2007 01:18 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.