Upgrading memory in GW 3520gz laptop - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-28-2010, 08:38 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 8
Default Upgrading memory in GW 3520gz laptop

I'm trying to upgrade the memory in a laptop for a customer--Gateway 3520gz. I add the 512 stick and it won't boot into Windows XP and it hangs up. I take the stick out, it boots fine.

I've learned this much:

- no Cas latency issues with the memory and the onboard stuff.
- no issues withanything else.
-I can not update BIOS. No such updates available.
-Everything else works very well. No issues anywhere else.
-I really don't think this is a bad stick of memory. I had another and couldn't get any images to come up at all.

Any suggestions to what may be the issue here or what I can do to make this work?
__________________

Darin is offline  
Old 07-29-2010, 04:54 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: Spaceballs Mega-Maid
Posts: 783
Send a message via AIM to RichM499 Send a message via Yahoo to RichM499
Default Re: Upgrading memory in GW 3520gz laptop

What are the specs of the memory, and the max specs supported by the laptop?

Did you make sure the memory is getting enough voltage?

Are you trying to run two different types of ram at once? That could be the issue. Especially if they are rated at different speeds or timings.
__________________

RichM499 is offline  
Old 07-29-2010, 06:37 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 8
Default Re: Upgrading memory in GW 3520gz laptop

The specs from Gateway are:

# 512 MB (PC2700) DDR SODIMM (256 MB internal memory and 256 MB SODIMM)
# Expandable to 1256 MB

I'm installing one DDR 512 MB/PC2700 w/ a cas latency of 2.5. Everything I have read on this unit tells me I have the right stuff.

I've got a feeling I'll have to tear this thing apart and rip out the old memory and replace it with my stuff.
Darin is offline  
Old 07-29-2010, 11:34 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: Spaceballs Mega-Maid
Posts: 783
Send a message via AIM to RichM499 Send a message via Yahoo to RichM499
Default Re: Upgrading memory in GW 3520gz laptop

Have you tried the new memory by itself? That could be the problem. Either that or voltage issues.
RichM499 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Laptop and Laptop memory Milan Buy/Sell/Trade and Hot Deals 8 12-04-2009 07:08 PM
G.Skill memory problems kar916 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 10-31-2008 07:15 AM
upgrading a laptop? 333_plus_333 PC Gaming 2 09-22-2008 06:08 AM
Sandisk memory card will not work in my laptop , but i have the slot for it???? chaznad Monitors, Printers and Peripherals 1 03-26-2007 08:10 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.