Upgrading to a GTX660 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-10-2012, 12:09 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: England
Posts: 3
Default Upgrading to a GTX660

I have decided to upgrade mu GPU from a GT440 to a GTX660 :EVGA GeForce GTX 660 Superclocked 2048MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card with FREE Borderlands 2 & Assassin's Creed III PC Games (02G-P4-2662-KR) [02G-P4-2662-KR]

and i was wondering would this power supply be able to support this graphics card
http://www.amazon.co.uk/dp/B0063EEXV...SIN=B0063EEXV4

Thanks in advance.
__________________

E.Berridge is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 02:53 PM   #2 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,277
Default Re: Upgrading to a GTX660

Yea depending on the rest of your system.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 06:55 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: England
Posts: 3
Default Re: Upgrading to a GTX660

Im a little un clear on your answer did you mean you need to know my system stats?
E.Berridge is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 07:09 PM   #4 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,277
Default Re: Upgrading to a GTX660

If you have an Intel CPU you will be fine, if you have an 8 core AMD FX then it's pushing it. The CX and GS series of Corsair PSUs are not made by Seasonic so you can't really push them the same way you can the TX/HX/AX series.
If you have say an i5 it'll take about 95w as opposed to an 8 core FX taking over 200. The 660ti can take almost 200 itself meaning the combo is pushing your PSU efficiency.

The overall answer is yes, it'll work. I'm very OCD on power supplies.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 09:02 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Talyor's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 336
Default Re: Upgrading to a GTX660

Wow it came with Assasins Creed 3 and Borderlands 2 Im jelly :P
__________________
Specs:
-Assassin-
Intel i5 3570k
Patriot Viper 16gb 1866 Mhz
Rosewill Challenger U3
XFX 7870 Overclocked DD
ASUS P8Z77-V LK
OCZ Modxsteam 700w
Seagate Barracuda 500gb 7200RPM
Kingston Hyperx 120gb
-Nexus 7 16gb Stock 4.12-
-Displays-
Hannspree HF225 21.5 1080p DVI
Samsung S27A350H 27-Inch LED Monitor 1080p
Westinghouse UW40TC1W 40-Inch 1080p 120Hz LED HDTV
Talyor is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 09:59 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2012
Location: Australia
Posts: 50
Send a message via Skype™ to J-Dub_
Default Re: Upgrading to a GTX660

Hmmm, I would suggest upgrading to a 650 W PSU as your current PSU may not suffice.
J-Dub_ is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 06:47 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: England
Posts: 3
Default Re: Upgrading to a GTX660

Thanks
__________________

E.Berridge is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.