Upgrading a Dell Dimension 3100 (E310) - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-12-2009, 11:39 PM   #21 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2009
Posts: 9
Default Re: Upgrading a Dell Dimension 3100 (E310)

*my computer only has pci and pcie x1 slots, well muffin man , the best one that would fit good my pc should be this one here Newegg.com - PNY VCQ290NVS-PCIEX1-PB Quadro4 NVS290 256MB 64-bit GDDR2 PCI Express x1 Low Profile Workstation Video Card - Workstation Graphics / Video Cards
what you think ?
__________________

lokenzo is offline  
Old 06-13-2009, 12:07 AM   #22 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2009
Posts: 9
Default Re: Upgrading a Dell Dimension 3100 (E310)

oh man this sucks, okay , i live in Canada and i cant register on that site Newegg.com , only who lives on U.S.A , i didnt know that , thats why i mentioned ebay , wow how come is that possible, is there any good site that i could use ?
__________________

lokenzo is offline  
Old 06-13-2009, 12:47 AM   #23 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Upgrading a Dell Dimension 3100 (E310)

Newegg.ca - Computer Parts, PC Components, Laptop Computers, Digital Cameras and more! or NCIX.com - Canada's Premier Computer Store - Great Technology, Service and Selection.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 06-19-2009, 04:04 PM   #24 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2009
Posts: 9
Default Re: Upgrading a Dell Dimension 3100 (E310)

thank you very much hikaricloud. that will do , allright i have found what im looking for but im wanna make sure that it will work on my dell dimension 3100, so here 2 video cards, one is cheaper than the other cuz one is 256 mb and the other one is 512mb , which one should i buy ?

Newegg.ca - Computer Hardware,Video Cards & Video Devices,Desktop Graphics / Video Cards,PCI Express x1,
lokenzo is offline  
Old 06-19-2009, 05:38 PM   #25 (permalink)
muffin enthusiast
 
Join Date: May 2009
Location: new york
Posts: 2,724
Default Re: Upgrading a Dell Dimension 3100 (E310)

i see, this is what i failed to explain.

in your situation, getting a card for a pcie slot dosent necessarily mean its better than a card for a pci slot.

this card is better than either of those cards.

Newegg.ca - EVGA 512-P1-N724-LR GeForce 8400 GS 512MB 64-bit GDDR2 PCI Video Card - Desktop Graphics / Video Cards

edit: i looked through the available cards for pci and pcie, and this is probably the best one out of all those cards.
Muffin Man is offline  
Old 06-19-2009, 11:39 PM   #26 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default Re: Upgrading a Dell Dimension 3100 (E310)

NCIX.com - Buy EVGA E-GEFORCE 9400GT 550MHZ 1GB 1000MHZ 128BIT DDR2 PCI VGA DVI-I HDTV Out Low Profile Video Card - 01G-P1-N948-LR In Canada.
$98.11 CAD

NCIX.com - Buy EVGA E-GEFORCE 9400GT 550MHZ 512B 1000MHZ 64BIT DDR2 PCI VGA DVI-I HDTV Out Low Profile Video Card - 512-P1-N946-LR In Canada.
$84.24 CAD

Both require a 300W power supply or better.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 06-20-2009, 12:45 AM   #27 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2009
Posts: 9
Default Re: Upgrading a Dell Dimension 3100 (E310)

well Muffin Man , as i was reading the write reviews, they were saying that card its not good for gaming , so that one definately does not fit.

AND Trotter those cards seems nice to play games and it would boost my computer really good , i have the power supply , but im worried about something , i dont think they deliver to Canada, do they have a canadian website, because Newegg.com did not deliver , so hikaricloud gave me a canadian one , and one more time guys , thank you very much , you guys have been so patient , i really apreciate it man THANKS !!
lokenzo is offline  
Old 06-20-2009, 08:06 AM   #28 (permalink)
muffin enthusiast
 
Join Date: May 2009
Location: new york
Posts: 2,724
Default Re: Upgrading a Dell Dimension 3100 (E310)

i see, well it might be difficult to find a card that performs well for you.

also, the links that Trotter gave you are already from a canadian website.
Muffin Man is offline  
Old 06-20-2009, 02:16 PM   #29 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default Re: Upgrading a Dell Dimension 3100 (E310)

Quote:
also, the links that Trotter gave you are already from a canadian website.
Yep. Newegg.ca may edge NCIX on prices, but NCIX is supposed to be a lot cheaper on shipping.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 06-20-2009, 04:32 PM   #30 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2009
Posts: 9
Default Re: Upgrading a Dell Dimension 3100 (E310)

allright guys , thank you very much, i might get the one that Trotter recommended on NCIX , also my power supply does not work anymore the 300 W , does those site has any power supply that fits my computer ? cuz this computer is too old but i dont want to spend money building one , so far i spend like less than $140, later on i will get a laptop just for fun , but this desktop will be for other stuffs you know .
THANK YOU FOR ALL UR SUPPORT
__________________

lokenzo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
upgrading the cpu on my dell dimension e310 ztz198 Monitors, Printers and Peripherals 4 07-18-2008 11:13 PM
Upgrading Power Supply on DELL - Curse them. Snoobies New Systems | Building and Buying 3 02-12-2008 12:18 AM
A newbie need help: upgrading from ancient dell PuluPulu New Systems | Building and Buying 8 08-11-2007 10:45 AM
Upgrade this Dell dimension C251 uniq1 New Systems | Building and Buying 6 05-01-2007 07:42 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.