Upgrade - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-23-2007, 04:17 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Default Upgrade

Hi there,

I'm looking for a second opinion regarding some major hardware upgrades I am thinking of doing.

Processor = Intel Core 2 Duo E6750 Dual Core Processor LGA775 Conroe 2.66GHZ 1333FSB 4MB Retail

Motherboard = ASUS P5LD2 R2.0 ATX LGA775 Conroe I945P DDR2 PCI-E16 3PCI-E 3PCI SATA RAID Sound GBLAN Motherboard

RAM
= OCZ Gold XTC PC2-6400 2GB 2X1GB DDR2-800 CL5-5-5-12 240PIN DIMM Dual Channel Memory Kit

Power Supply
= Sparkle Power SPI ATX-400PN 400W ATX12V 20/24PIN Power Supply W/ 120MM Fan P4 AMD Ready OEM

Case = Thermaltake SopranoRS 101 Mid Tower ATX Case Black 4X5.25 2X3.5 5X3.5INT No PSU Side Window

All of this will cost approximately $650

I already bought a new 8600GTS so that's not included in there

Some opinions would be great,

Thanks
__________________

Geddes is offline  
Old 08-23-2007, 04:21 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Upgrade

EDIT: darn, you live in UK.
Let someone do this then.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 08-23-2007, 04:22 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Default Re: Upgrade

don't live in the US unfortunately
using NCIX
Geddes is offline  
Old 08-23-2007, 04:27 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Upgrade

Are you using this computer for photo-shop, video editing, and such?
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-23-2007, 04:28 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Default Re: Upgrade

Quote:
Originally Posted by phucng_10 View Post
Are you using this computer for photo-shop, video editing, and such?
Not really, I'll occasionally use photoshop, but no video editing. I'm more into gaming (though not too hardcore).
Geddes is offline  
Old 08-23-2007, 04:29 PM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Upgrade

try an e6600 with the p35ds3r
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 08-23-2007, 04:32 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Default Re: Upgrade

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
EDIT: darn, you live in UK.
Let someone do this then.
I live in Canada actually
Geddes is offline  
Old 08-23-2007, 04:35 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Upgrade

Well if do plan on doing some hard-core gaming, the VGA might not be so good. It's a low-end card in the 8 series, I think.

You might want to change your PSU to a Corsair 520HX. That PSU you got up there won't seem to be able to hold your computer up.

Motherboard, why not go for a P5K/P5B Deluxe? Great overclocking boards.

Those RAM's are fine. If you're looking for something a bit better and also it's pretty cheap, Crucial Ballistix would be a choice. They're great sticks.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-23-2007, 04:40 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Default Re: Upgrade

Quote:
Originally Posted by phucng_10 View Post
Well if do plan on doing some hard-core gaming, the VGA might not be so good. It's a low-end card in the 8 series, I think.
The card is fine, I'm not into playing flight sim in highest res or anything

Quote:
Originally Posted by phucng_10 View Post
You might want to change your PSU to a Corsair 520HX. That PSU you got up there won't seem to be able to hold your computer up.
I've discussed this on other forums, people have said that the quality of this PSU is sufficient to run the system, I really don't want to spend more money than I have to.

Quote:
Originally Posted by phucng_10 View Post
Motherboard, why not go for a P5K/P5B Deluxe? Great overclocking boards.
I don't need to overclock

Quote:
Originally Posted by phucng_10 View Post
Those RAM's are fine. If you're looking for something a bit better and also it's pretty cheap, Crucial Ballistix would be a choice. They're great sticks.
The place I'm buying this RAM has a special so that it only costs $70ish, while your crucial ballistix are selling there for around $140
Geddes is offline  
Old 08-23-2007, 05:01 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Upgrade

Instead of that motherboard you can put a few more bucks into your budget and get the Gigabyte P35-DS3R. I'm really sure if you don't want to overclock, that board will, and I'm really sure it will, last you a pretty long time.
__________________

__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best upgrade option for $200 regeisle New Systems | Building and Buying 13 08-10-2007 01:25 PM
got 150$. want to upgrade. cant decide....help siddanth3 New Systems | Building and Buying 9 08-07-2007 12:45 PM
Upgrade Advice for my system Cheeseking25 New Systems | Building and Buying 2 07-25-2007 02:28 PM
To upgrade? or not to upgrade? wumbo6 New Systems | Building and Buying 12 06-11-2007 12:07 AM
Vista Upgrade? Saynt25 Microsoft Windows and Software 4 04-18-2007 04:48 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.