Upgrade... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-20-2006, 07:25 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default Upgrade...

I need some friendly advice:

I want to upgrade my computer, and have a $350 budget.

Anyways, i'm going to list some parts, and could somebody tell me whether they are good or not, and if i can find a better bargain? Thanks...


VC: ASUS Radeon 9250 128MB AGP $42.13 CDN. I dont do gaming, i just need to dodge my chipset.

RAM: PQI power 512MB stick $50.60 CDN.

CD-RW: BenQ CD-RW 52X32X52 Black $20.52 CDN.

Case: RaidMax Astro ATX-268 w/ 350W PSU - $55 CDN.

Card Reader: Sabrent Card Reader - $12 CDN

HD: WD 250GB IDE 7200RPM - $93 CDN
__________________

talldude123 is offline  
Old 06-20-2006, 09:24 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

What do you currently have?
__________________

turtile is offline  
Old 06-20-2006, 09:57 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Sorry.

I have:

Intel Celeron 2.66
512MB RAM
40GB W.D. HD
Intel 82845 64MB graphics chipset
LG 16X DVD-RW


I am not looking to game, that's why i have a low-end video card selected. I just want to dodge my chipset.

I do need a new case, because mine is cheap, loud, and ugly. Plus that one i listed has two case fans


Also, do i need to have two CD drives? Or will the DVD-RW do everything, including cloning CD's and DVDs?
talldude123 is offline  
Old 06-21-2006, 02:30 AM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default

Quote:
Also, do i need to have two CD drives? Or will the DVD-RW do everything, including cloning CD's and DVDs?
The DVD-RW will handle it all, but I prefer having a plain DVD drive as well, so I can use it instead of wearing out the burner.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 06-21-2006, 02:36 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

That's what i thought.

I might just get a CD-RW/DVD-ROM combo, they're pretty nice, cheap, and won't wear out my burner that much.
talldude123 is offline  
Old 06-22-2006, 10:52 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 155
Default

Quote:
Originally posted by Trotter
I can use it instead of wearing out the burner.
you can "wear out" a burner?!
umybiatch2k6 is offline  
Old 06-22-2006, 11:56 AM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

from using it too much, yes.

I had a CD-ROM in my first computer, and the laser actually got out of place, and it malfunctioned.
__________________

talldude123 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.