uh oh, upgrade time... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-31-2013, 05:13 AM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Sean W.'s Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Claremont CA.
Posts: 2,095
Default uh oh, upgrade time...

What's up guys,

I'm upgrading my Sig rig. You may ask yourself what on earth I could upgrade in my system...


Well, I'm trading my 680 plus some cash for an EVGA GTX 690...

The reason for this is I am going to upgrade to a 2560x1440 monitor!

Im so stoked, pictures will come as soon as I get the card.
__________________

__________________
Modded Raidmax Hyperion Case
MSI Z97M Gaming
4770K
16gigs Corsair Vengeance 1866mhz
SLI GTX 980s
Samsung 830 Series 128gig SSD
EVGA G2 850W power supply
2x Alphacool ST30 240mm, 1x Alphacool ST30 120mm, swiftech Micro res, Enzotech Rev A. CPU water block, Full Coverage EKWB GPU blocks, modded Vari MCP655 pump
LG 34UM95 21:9 Ultrawide 3440x1440 monitor
Sean W. is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 09:33 AM   #2 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,283
Default Re: uh oh, upgrade time...

I thought you said you had bought a second 680? If so, both together would outperform a 690 easily.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 11:18 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 403
Default Re: uh oh, upgrade time...

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
I thought you said you had bought a second 680? If so, both together would outperform a 690 easily.
You're correct and I recall seeing him say he did buy another 680. However, if I did research his mobo correctly, his mobo has only one pcie 3.0 x16 slot, so he can't SLI.
Skorpian is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 11:25 AM   #4 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,283
Default Re: uh oh, upgrade time...

Which makes me wonder why he bought a second 680 in the first place.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 12:04 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 403
Default Re: uh oh, upgrade time...

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
Which makes me wonder why he bought a second 680 in the first place.
For another rig maybe.
@OP, I know you most likely know this, but the GTX 690 requires at least 650W PSU according to nvidia.com, so you should upgrade your PSU.
Skorpian is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 12:23 PM   #6 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,283
Default Re: uh oh, upgrade time...

That Seasonic has a 100w overhead that probably wont even be needed since I doubt both GPUs will be put under 100% load. The benefits to getting quality units really.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 01:20 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 403
Default Re: uh oh, upgrade time...

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
That Seasonic has a 100w overhead that probably wont even be needed since I doubt both GPUs will be put under 100% load. The benefits to getting quality units really.
At 2560x1600 I think they'll be put to such load.
Skorpian is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 01:21 PM   #8 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,283
Default Re: uh oh, upgrade time...

Requires 100% scaling which wont happen except in synthetic benchmarks. Even then it isn't always guaranteed.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 07:50 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Sean W.'s Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Claremont CA.
Posts: 2,095
Default Re: uh oh, upgrade time...

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
I thought you said you had bought a second 680? If so, both together would outperform a 690 easily.
I did buy a second 680, i got it off CL for $320 and i sold it to my friend for $400. profit baby I also just bought a 3770K for $220 and sold it for $310.

Quote:
Originally Posted by Skorpian View Post
You're correct and I recall seeing him say he did buy another 680. However, if I did research his mobo correctly, his mobo has only one pcie 3.0 x16 slot, so he can't SLI.
this is correct, i only have one PCI express slot, so SLI isnt an option.



Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
That Seasonic has a 100w overhead that probably wont even be needed since I doubt both GPUs will be put under 100% load. The benefits to getting quality units really.
This, at max load a 690 draws 270W, processor takes about 100W and the other odds and ends in the rig are about 30W, so thats about 400W of total needed power, my Gold rated 550W will be fine

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
Which makes me wonder why he bought a second 680 in the first place.
To make money man!!!
__________________
Modded Raidmax Hyperion Case
MSI Z97M Gaming
4770K
16gigs Corsair Vengeance 1866mhz
SLI GTX 980s
Samsung 830 Series 128gig SSD
EVGA G2 850W power supply
2x Alphacool ST30 240mm, 1x Alphacool ST30 120mm, swiftech Micro res, Enzotech Rev A. CPU water block, Full Coverage EKWB GPU blocks, modded Vari MCP655 pump
LG 34UM95 21:9 Ultrawide 3440x1440 monitor
Sean W. is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 07:56 PM   #10 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,283
Default Re: uh oh, upgrade time...

If you aren't overclocked the 3570k is less than 77w and when idling takes less than 20w. An SSD takes less than 5w and the rest is moot.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.