turning old into new - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-13-2011, 05:03 PM   #11 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: turning old into new

Did you remove the old thermal paste from the cooler, clean the top of the CPU, and then apply a new layer of thermal paste? Or are you using the stock cooler that came with it?

Did you update your BIOS?
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 05-13-2011, 08:17 PM   #12 (permalink)
True Techie
 
mrnotu's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: East TN USA
Posts: 152
Default Re: turning old into new

HiYa, I reused the original cooler after I cleaned it with alcohol and gently blew it out with air, used the new fan, and put a thin coat of thermal paste on top of the CPU before reinstalling the cooler. However I cannot update the BIOs. The update gives me 'there is a new version, update this first' and then that is all. I have tried to install the new BIOs by file and by internet with no joy. By file it gives me 'no allocated memory'. Any ideas? thanks
__________________

mrnotu is offline  
Old 05-14-2011, 03:10 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
mrnotu's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: East TN USA
Posts: 152
Default Re: turning old into new

I think I got it up and running. Finally got the new bios installed with a cd. Then on boot up after update it re booted and I lost video and everything stopped.. Got it back by disconnecting monitor and re connecting. Have not had time to see the difference yet. Thanks to you for the help.
mrnotu is offline  
Old 05-14-2011, 03:24 PM   #14 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: turning old into new

Glad to hear the news.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 05-15-2011, 05:41 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
mrnotu's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: East TN USA
Posts: 152
Default Re: turning old into new

Yeah, it is a whole lot better. Faster, better graphics on game, surfing and all. What next on my upgrade? Again Thanks.
mrnotu is offline  
Old 05-15-2011, 10:56 PM   #16 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: turning old into new

The next upgrade will all depend on what you want to do. If you want better graphics then a PSu and graphics card would be the order of business. more RAM would be nice but XP will only handle 3.5GB (including the RAM on your video card) so there's that ceiling. You could go with Windows7 64-bit and not have that to worry about.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 05-16-2011, 12:04 PM   #17 (permalink)
True Techie
 
mrnotu's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: East TN USA
Posts: 152
Default Re: turning old into new

I think it will be Win7 then. Thanks.
__________________

mrnotu is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Not turning on willsko87 Hardware Repairs and Troubleshooting 14 02-04-2007 09:00 PM
pc not turning on tist006 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 07-28-2006 01:28 AM
Displaying turning off, not turning back on scottjames84 Microsoft Windows and Software 3 01-03-2006 02:35 PM
turning of HM or TC? Cellbuster Monitors, Printers and Peripherals 0 08-19-2005 09:26 PM
Not turning on? foreverxyoung Hardware Repairs and Troubleshooting 3 08-19-2005 02:44 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.