Tiger Direct confusing me.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-20-2006, 11:16 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 29
Default Tiger Direct confusing me..

Before you tell me to buy a custom, I can't; parents are uneasy on the situation, and you nor anyone can convince them otherwise.

I've found a few computers at TD. What's really confusing me, however, is the RAM

See:
First of all, the title reads:
Gateway GT5034 AMD Athlon 64 X2 4200(Dual-Core) 2.2GHz / 2GB DDR / 320GB HDD / DVD±RW Dual-Layer / DVD-Rom / Flash Media Reader / TV Tuner / Windows XP Media Center 2005 / Refurbished Desktop PC

Which I then assume that this system's RAM is 2GB. Okay, that's nice. Then I view the "detailed specs":
  • Memory Size: 512MB
  • Total Memory: 2.0GB

So is the system's RAM 512MB, and capable of 2GB? Or is each stick 512MB, but totals 2GB (512MBx4)?

This is very confusing, and very misleading. From the review on the Gateway, it says that "512mb isn't enough", but from reading the review it seems as though that the person who gave the review doesn't actually own the system. I also can't imagine why they would put "2gb DDR" in the title if that is all it is capable of.
__________________

Blizzy is offline  
Old 07-20-2006, 11:59 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default

RAM Memory Specifications

Memory Type DDR
Memory Size 512MB
Total Memory 2.0GB
Memory Speed DDR 400 (PC-3200)
Memory Slots (Total) 4
Memory Slots (Available) 0
Maximum Memory Supported 4.0GB

As you can see this system has installed 4x512MB ram.(2GB)

The motherboard has 4 ram slots "Memory Slots (Total) = 4" and is using all the slots with 4x512MB ram so now you have "Memory Slots (Available) = 0"

"Maximum Memory Supported = 4.0GB" This is the total amount that the motherboard can support. 4x1GB ram sticks.
__________________

brinks is offline  
Old 07-20-2006, 08:42 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

They mean 4x512mb, 2gb total.
__________________
Jorsoft is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.