third gaming rig. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2006, 04:02 PM   #1 (permalink)
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default third gaming rig.

I have all the parts except for the motherboard, cpu, memory, and the case.

thats about $351 without shipping included.

I was wondering how bad 1gb of ram is cause i am using 2gb in both of my machines and the price of ram went up since last time i purchased it.

I don't care how bad that machine will be i just need a good one for my 17th birthday party.

I couldn't have a 16th birthday party last year cause it fell on thanksgiving and everybody was busy before and after it.

This 17th birthday has to be good.

Norcent is offline  
Old 10-21-2006, 08:30 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Jul 2005
Posts: 640
Send a message via AIM to schulz269

i am useing 1gb of ram and it isn't to bad at all.

schulz269 is offline  
Old 10-22-2006, 11:25 PM   #3 (permalink)
True Techie
Join Date: Mar 2006
Posts: 100

For gaming, 1gb of ram is good enough. 2gb of ram is more than what you need anyway.
blewandowski_69 is offline  
Old 10-23-2006, 12:22 AM   #4 (permalink)
Super Techie
Join Date: Jan 2006
Posts: 413

Yup, 1GB is plenty for me.
Ksingler is offline  
Old 10-23-2006, 12:41 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
j12's Avatar
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,133

i am still using 1gb ram its great.

MacBook 2.2GHz Santa Rosa | 120GB HDD | 4GB ram
Intel C2D E6300 @ 3.2GHz | 4GB ram | 880GB total HDD space | Gigabyte P965-DS3 | eVGA 8800GTS 640mb | Corsair HX 520 | Audigy 2 ZS platnium | Antec 900
j12 is offline  
Old 10-23-2006, 02:48 PM   #6 (permalink)
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829

but need for speed carbon system requirements are 1gb so will my pc do good during the game play?
Norcent is offline  
Old 10-23-2006, 06:16 PM   #7 (permalink)
True Techie
Join Date: Jan 2006
Posts: 106

only game up to this date that I know you need 2gb of ram is for bf2.. which that game ****es me off more and more everytime I play it


anyway 1gb for now, if u have the money get the 2gb, wont need more than that for a LONG TIME
System Specs:
-Msi Neo Platinum 2 Nforce 3 Ultra
-Amd 3200+ @ 2.6ghz (260fsb x10 4xhtt)
-Ocz EL Platinum Revision 2 (3 3 3 10 @ 260 =DDR520)
-Ultra X-connect 500W Modular Power Supply
-BFG 6800gt OC @ 420/1.1
-Western Digital Caviar 200gb 8mb Sata Hard drive
-NEC Black DVD Burner
-Logitech X-530 5:1 Speaker System
-ViewSonic G90FB Black 19\"
-Kingwin Mutant X Silver/Gray w/ window
-Thermalright Xp-90 Cpu running Idle @28c Load @ Highest 51c Average 39c
-Windows Xp Home Edition Service Pack 2
**Whimmy wham wham wozzle!**
crossphyr is offline  
Old 10-23-2006, 06:37 PM   #8 (permalink)
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123

If you are running XP, 1GB of RAM is fine.

For Vista, I recommend over 1GB of RAM.

For gaming on Vista, don't even talk about it...

talldude123 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.