Are these good? (Graphics and Processor) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-28-2006, 12:22 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Chazzer3's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: North West, UK
Posts: 449
Send a message via AIM to Chazzer3
Default Are these good? (Graphics and Processor)

Hi Guys,

I'm still unsure on my desktop selection, I've just configured a dell 5150, and it has a:

- Intel® Pentium® 4 Processor 650 with HT technology (3.40GHz, 800MHz fsb, 2MB cache)

and a:

- 256MB ATI Radeon® X600 HyperMemory graphics card

and 2 gig of ram.

Would this set up run games well? and would it be vaguely future proof for a while, (games and programs wise?!)

Thanks a lot for comments, (and also, if you have any other ideas for a sub £1000 (ex VAT) computer let me know!)

Thanks again,

Charlie -
__________________

Chazzer3 is offline  
Old 01-28-2006, 12:51 PM   #2 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

Wow...that video card is going to majorly bottleneck your games.

Any reason you don't want to build? Dell is rarely a good option, if ever, IMHO.
__________________

__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 01-28-2006, 12:53 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Chazzer3's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: North West, UK
Posts: 449
Send a message via AIM to Chazzer3
Default

bottleneck being negative I assume...?!? Anyway, I'll look around, do you have any brand reccomendations, as I'm very confused at what to get, and I've got to be quick, (1-2 weeks...)
Chazzer3 is offline  
Old 01-28-2006, 01:45 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

X600 is a really terrible video card if you're trying to game. If I got anything less than an X700 that I have right now, I'd probably snap. It works, but it's the bare minimum, and won't cut it after a few months.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 01-28-2006, 01:52 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Chazzer3's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: North West, UK
Posts: 449
Send a message via AIM to Chazzer3
Default

gus, thanks for the responses, but I've started another thread with a different Q.

Cheers:

http://techist.com/showthread.php?threadid=90269
Chazzer3 is offline  
Closed Thread

« AGP 3.3v? | sli »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.