swiping hdd - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-07-2005, 08:38 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 651
Send a message via AIM to tommyboy123x
Arrow swiping hdd

a very simple question: how do i swipe my hard drive? i just want to start over because this build didnt work with the version of xp pro or the way i installed it over xp home

thanks

btw its a WD2000JS (the 8mb cache 3gb/s)
__________________

tommyboy123x is offline  
Old 10-07-2005, 09:00 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

What do you mean? You just want to reformat your computer? or do you want a brand new hard drive? if you want to reformat, just stick in a XP disk and make sure you do a full format then just install the os.
__________________

__________________
majistic is offline  
Old 10-07-2005, 09:12 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 651
Send a message via AIM to tommyboy123x
Default

no i want to completelly erase all information that is on the hard drive right now

edit: and my floppy is malfunctioning right now so if i could somehow delete it without making a boot cd thatd be great
tommyboy123x is offline  
Old 10-07-2005, 09:20 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 51
Send a message via AIM to Mionics
Default

what you got yourself is the second geration SATA bro. if you wanna wipe everything out you're gonna need to set your computer to boot from your windows cd by going to the bios and making cdrom the primary boot device. but in order to install a SATA hard drive you need a SATA driver disk so you gotta get yourself a new floppy
Mionics is offline  
Old 10-07-2005, 09:55 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

Ok, if you want to erase all the the info, then reinstall the OS and use it...You need to boot off a XP disk (assuming you want xp)...choose to format the drive (not a quick format), then it will erase all info and install the OS...and bam, like new.
__________________
majistic is offline  
Old 10-07-2005, 10:03 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,626
Default

ok, if u dont want to get a floppy disk, your gona hafta slipstream your windows cd (get nlite) and add sata drivers so it loads with the cd, so u dont hafta insert the floppy with the drivers. Go into bios, and set to boot from cd, and just fallow the install instructions. Make sure you do a clean install, and delete your old partitions, and then itl format the hwole drive, and install a fresh copy of windows.
__________________

__________________
My current specs:
i7 920
Biostar TPower x58
3x2GB g.skill
XFI GTX260 Black Edition
640 WD Caviar Black
Vista Home Premium x64
U-Toast is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.