Some help for upgrading my basic computer - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-31-2006, 10:58 AM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 5
Default

Ok, I went to a couple of shops, and they said what I really need is just more RAM> They recomened one which is 'PC2100'.

A couple of questions.

If Celeron is slower than Intel, what is the Intel equivalent of a 2.5ghz Celeron?

What does 'PC2100' mean?

When looking for RAM, I found these two different types. One is labeled under 'Memory DDR - PC2100 (266Mhz)' and the other 'Memory DDR / DDR2 ECC - PC2100/3200'. What is the difference between these two?

Thanks once again.
__________________

King Of Kings is offline  
Old 10-31-2006, 11:55 AM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 506
Default

ECC is for servers and more expensive just get the regular ram. and 3200 is just faster.
__________________

__________________
Alienware Full Tower Aurora Case
ABIT AV8 1.5 SOCKET 939 K8 MB
Amd X2 4800 socket 939
CORSAIR XMS 2GB (2 x 1GB) 184-Pin DDR SDRAM DDR 400 (PC 3200)
2x 500gb Seagate Barracuda 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s (running at 1.5 Gb/s)
Radeonģ X1950PRO AGP Xtreme Gamer Edition AGP x8
Logitech Z-5500 Digital
Creative SOUND BLASTER X-Fi Fatal1ty FPS 7.1 Channels
VIGOR GAMING CLT-M2A 92mm Thermal Electric CPU Cooler
SeaSonic M12 SS-700HM ATX12V (700 watts)
Logitech G15
LG Flatron Wide 24in
Razer Copperhead Green (First Edition)
AHS 615 Gaming Headset
Windows Vitsa Ultamite (running at 32-bit)
wolfeyes89 is offline  
Old 10-31-2006, 12:41 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 236
Default

Quote:
If Celeron is slower than Intel, what is the Intel equivalent of a 2.5ghz Celeron?
Celeron is a brand name used by Intel to describe their crappy processors (sorry to be so blunt).

By the sounds of things you may be better off building from scratch.
__________________

Main Rig
/// Intel Core 2 Duo E6600 at 3.8 ghz /// 512MB Nvidia 7900GT Gainward Golden Sample \'Goes Like **** Edition\' /// OCZ 2GB (2 x 1GB) PC5300 Dual Channel Gold GX XTC Series /// Intel Extreme D975bx-304 975X Mobo /// 2x Western Digital Raptor X 150GB in RAID 0 /// OCZ GameXStream 700w Silent SLI Ready ATX2 Power Supply ///
Light Rig : /// Intel Core 2 DUO E6300 /// Intel DP965LT 965 (Socket 775) PCI-Express DDR2 Motherboard /// Corsair 2GB DDR2 Value Select PC5300 /// Sapphire ATI Radeon X1900 GT 256MB ///
LU4sTrooper is offline  
Old 10-31-2006, 01:50 PM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 506
Default

Yeah i agree with LU4s u would b better off just start off with something small but future proof like something with a pci-e slot and with a new socket like the AM2's or those dreaded Core 2 Duo sockets.
__________________
Alienware Full Tower Aurora Case
ABIT AV8 1.5 SOCKET 939 K8 MB
Amd X2 4800 socket 939
CORSAIR XMS 2GB (2 x 1GB) 184-Pin DDR SDRAM DDR 400 (PC 3200)
2x 500gb Seagate Barracuda 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s (running at 1.5 Gb/s)
Radeonģ X1950PRO AGP Xtreme Gamer Edition AGP x8
Logitech Z-5500 Digital
Creative SOUND BLASTER X-Fi Fatal1ty FPS 7.1 Channels
VIGOR GAMING CLT-M2A 92mm Thermal Electric CPU Cooler
SeaSonic M12 SS-700HM ATX12V (700 watts)
Logitech G15
LG Flatron Wide 24in
Razer Copperhead Green (First Edition)
AHS 615 Gaming Headset
Windows Vitsa Ultamite (running at 32-bit)
wolfeyes89 is offline  
Old 10-31-2006, 04:05 PM   #15 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2006
Location: AUSTRALIA
Posts: 87
Default

i used to have a celeron 2.4 Ghz and my sisters Pentium 3 was faster than it for most things. telling you the pentium equivalent wouldn't be easy.
__________________

__________________
http://img262.imageshack.us/img262/9...gfinal2ld2.jpg
__________________
CPU: Intel Q6600 Quad @ 2.4 Ghz per core
Motherboard: ASUS P5B-Deluxe wifi
Hardrives: IDE MAXTOR 80 Gb (Windows)
2x SATA MAXTOR 320 Gbs in raid
Video Card: Nvidia 8800GTS (revised 512mb)
RAM: 6 Gb 667 kingston dual channel
Monitor: ASUS VW192T
Mouse: Microsoft Habu
Power Supply: Topower 1000W
OS: Windows XP x64 edition (to support all ma ram :D)
pat2k5 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.