Socket 370 upgrade? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-25-2010, 10:49 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 84
Default Socket 370 upgrade?

I have an old pc from like 2000 that im looking to tinker with and use for learning. It has a 370 socket, so basically a pentium III im lead to believe. What is the limit on a new cpu i could put in this? ( Havent checked what mobo it is)

EDIT: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...uct=60488#N975
This is the actual computer and specs.

Whats a low end mobo and cpu i could start with to build a solid system for testing, and using virtual box?
__________________

steves85 is offline  
Old 08-25-2010, 11:03 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2010
Location: /bin/bash
Posts: 261
Default Re: Socket 370 upgrade?

WOW, what memories. I'd have to research what could actually go into that. 533mhz----I remember when that was blazing fast. AND a 56k modem--those were the days.
__________________

NoNameNY is offline  
Old 08-26-2010, 12:54 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 84
Default Re: Socket 370 upgrade?

Haha yeah lots of memories during my err... teenage years with that 56k lol
Anyhow i doubt its worth upgrading it right? it has windows 95 on it and its a slow POS.
Looking for a cheap mobo and cpu to start with, i aim to try and set it up as server or make my main beast computer the server and connect them up.
steves85 is offline  
Old 08-29-2010, 06:21 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 84
Default Re: Socket 370 upgrade?

any luck finding pars that would go in this?
steves85 is offline  
Old 08-29-2010, 06:34 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2010
Location: /bin/bash
Posts: 261
Default Re: Socket 370 upgrade?

honestly its really not worth upgrading--you would have to replace almost if not all the components
NoNameNY is offline  
Old 08-29-2010, 06:50 PM   #6 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: Socket 370 upgrade?

I have a 733MHz (something like that) P3 in my firewall, it's a beast. You will have absolutely no luck trying to upgrade hardware this old.
__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 08-29-2010, 07:10 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default Re: Socket 370 upgrade?

That card at the bottom of that computer with the hard drive sitting on it interests me greatly Kmote.... You should take it out and get all kinda pictures for meh. :3
c0rr0sive is offline  
Old 08-29-2010, 07:35 PM   #8 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: Socket 370 upgrade?

Unfortunately I don't have immediate access to the machine or to a camera but yeah, that was a great investment. I love it when I buy something cheap and it works out great.
__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 08-29-2010, 07:53 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2010
Location: /bin/bash
Posts: 261
Default Re: Socket 370 upgrade?

I was going to ask about the hard drive--or lack there of. Glad c0rr0sive mentioned that
__________________

NoNameNY is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Socket 754 upgrade. Abstract Hero System Upgrades 4 06-25-2010 09:07 PM
Socket AM2 motherboard...lookin to upgrade single core to dual core processor BradS System Upgrades 2 01-09-2010 08:50 AM
Upgrade time! Socket 939 and PCI express vid card jcee76 New Systems | Building and Buying 13 10-25-2009 03:30 PM
AM2 Socket Same cooler as Socket 939? Or different? therob1984 System Upgrades 6 10-05-2006 08:29 AM
an upgrade for a dead socket Running New Systems | Building and Buying 2 05-24-2006 11:10 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.