Slight Upgrade/Tweak - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-27-2009, 08:10 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4
Default Slight Upgrade/Tweak

Hey, I'm new to this forum just joined today. And just wondered if you guys could possibly help me with my little computer upgrade. Firstly heres my computer specs.

OPERATING SYSTEM:WINDOWS 2.6.0.6001 (SP 1) <--- Just upgraded to service Pack 2, I don't know if that is good or not, but the upgrade was there so I took it ....

CPU TYPE:AMD PHENOM(TM) 9550 QUAD-CORE PROCESSOR
CPU SPEED (GHZ):2.22
SYSTEM MEMORY (GB):3.998
GRAPHICS CARD MODEL:ATI RADEON HD 3650
GRAPHICS CARD DRIVER:ATIUMDAG.DLL
DESKTOP RESOLUTION:1680X1050
HARD DISK SIZE (GB):465.759
HARD DISK FREE SPACE (GB):465.648

Ok so basically i've had extreme lag when trying to play games like Empire TW on max graphics, which is strange because most other games that aren't RTS work. I've been told that my graphics card isn't very good. So this is where i need your help. Basically I've seen the Radeon 4870 HD 1GB graphics card and have read good reviews about it. But in order to put this in my machine it seems I have to update my power supply to something above 500Watt, at the moment its only about 300W. So basically I wondered if anyone knew of a decent power supply for a PC that retails at 80 or below.

Many thanks in advance.
__________________

ChiliConCarnage is offline  
Old 08-27-2009, 08:15 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4
Default Re: Slight Upgrade/Tweak

Also I've heard alot of games are not supporting Quad Core yet, is it worth getting a better processor or is it best to leave things like Processors alone for the professionals?...
__________________

ChiliConCarnage is offline  
Old 08-27-2009, 08:16 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Slight Upgrade/Tweak

This should work

CMPSU-650TXUK - 650W TX Corsair PSU, single 12V rail, energy efficient, quiet & cool, fully compatible, 5yr warranty - Scan.co.uk

I'm not the best person to help you with an AMD Processor.

I can tell you it's best not to double post. Just use the edit button on your previous post in the future.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 08-27-2009, 08:18 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4
Default Re: Slight Upgrade/Tweak

Wow, Quick reply thanks alot. And any idea's about the wether the Graphics card is any good?

And sorry, just didn't want to miss anything out.
ChiliConCarnage is offline  
Old 08-27-2009, 08:20 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Slight Upgrade/Tweak

The 4870 is a good mid-range card, you'll be happy
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 08-27-2009, 08:21 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4
Default Re: Slight Upgrade/Tweak

Quote:
Originally Posted by Slaymate View Post
The 4870 is a good mid-range card, you'll be happy
Thanks again for such a quick response, This whole computer customization business is quite addicting lol :nerd:



Sorry to be a bother , But is it worth getting this 11133-17-20R - 2GB Sapphire HD 4870 Vapor-X, PCI-E 2.0, 3.6GHz GDDR5, GPU 750MHz, 800 Cores, D-Sub/ DL DVI/ HDMI - Scan.co.uk
instead of the 1GB version, for the sake of 30 ?


I've been rethinking about my whole approach on my money spending, and I was going to buy a TV but I realised all I do is play computer games, and with COD6, Starcraft 2 and Diablo 3 comming out, its going to be hard to remove me from my computer. Basically I have around 400 (651.389 USD) to spend, and basically would like it if you guys could come up with the best PowerSupply/Graphics Card/Processor Combo for gaming with this money bracket. (Sorry if it sounds like i'm demanding alot out of you guys)

Here is a link to the motherboard that I have got HP and Compaq Desktop PCs*-* Motherboard Specifications, M2N68-LA (Narra3) - HP Customer Care (United States - English) , It says it supports AMD Phenom Processors, but would that include AMD Phenom II's also?
__________________

ChiliConCarnage is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is 43* hot for a slight OC'd Quad?? (kind of long) Antec-User Overclocking and Modding 21 10-29-2008 02:03 PM
Zune (with slight problem) WorldIndustries Buy/Sell/Trade and Hot Deals 5 08-13-2008 11:11 AM
Help mounting radiator/ slight case modding Pinscher Overclocking and Modding 17 07-14-2008 09:51 PM
Slight annoyance with xgl Skuzzle Linux and Open Source 10 04-08-2007 10:04 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.