Screen Question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-21-2007, 01:05 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 224
Default Screen Question

if i plug a monitor into my laptop....does the laptop screen stay on as well?...or does the laptop screen go black, and just the external monitor stay on?


Thanks
__________________

GSM CEO is offline  
Old 02-21-2007, 01:11 PM   #2 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default

nope you have a dual boot but you need to enable the external monitor in windows settings I personally use ultramon as it allows you to have profiles type settings so that you can switch quickly.

Matt
__________________

__________________
saltynay is offline  
Old 02-21-2007, 01:13 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2006
Location: Massachusetts
Posts: 1,151
Send a message via AIM to Deathawk Send a message via Yahoo to Deathawk
Default

When I plug(ged) my monitor into my laptop, both stayed on without me having to do anything. Just throwing that out there.
__________________
Deathawk is offline  
Old 02-21-2007, 01:14 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 224
Default

did it come u as a double screen?

or was it the same on both?
GSM CEO is offline  
Old 02-21-2007, 01:22 PM   #5 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default

it depends how you set it up lol you can have mirror images or separate programs on each look at the ultramon website and it will tell you all the feautures that u can have The best thing is an extra taskbar on the extra monitor which you dont normally have.

Matt
__________________
saltynay is offline  
Old 02-21-2007, 01:24 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2006
Location: Massachusetts
Posts: 1,151
Send a message via AIM to Deathawk Send a message via Yahoo to Deathawk
Default

The monitors were copies of eachother =\
__________________
Deathawk is offline  
Old 02-21-2007, 01:26 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 224
Default

ok that fine -

thanks
GSM CEO is offline  
Old 02-21-2007, 01:33 PM   #8 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default

Lol are you kidding deathhawk my laptop is 5 years old and im running a dual monitor set-up right now windows xp allows you to do a basic set up in less then a minute and third party software allows you to do watever you want with that extra monitor a constant web noticeboard with scrolling news a bios monitor anything and everything.

Matt
__________________
saltynay is offline  
Old 02-21-2007, 01:43 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 224
Default

do i just set it up through the controll pannel?
GSM CEO is offline  
Old 02-21-2007, 01:48 PM   #10 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default

right click on your desktop>>> properties>> settings>>> click on the second monitor click enable and extend windows desktop is for the basic extra screen with extra screen space like any monitor.

Matt
__________________

__________________
saltynay is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.