SATA drives - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-12-2005, 11:17 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 24
Question SATA drives

yo i was just wondering if my computer can support a SATA HDD. how do i find out?
__________________

Kaputz is offline  
Old 12-12-2005, 11:25 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 276
Send a message via AIM to Camden
Default

By listing your specs and looking to see if it's compatable.

Either way, there are adapters available.
__________________

Camden is offline  
Old 12-12-2005, 11:31 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 24
Default

well i have a AMD 3100+ processor, 1gig or ddr ram (512 samsung and 512 kingston), 160 gig IDE HDD, ATI 9200 128mb, no clue what my mobo is ( i also want to know hot to find out), samsung cd/dvd-rw drives. i think thats it.
Kaputz is offline  
Old 12-12-2005, 01:46 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 183
Default

Google up cpu-z, it will tell you what your mobo model is. From there on, search up your model on google and you should be able to find out if it supports SATA drives.
__________________
ASUS A7N8X-E Deluxe
AMD Athlon XP 3200+
Zalman CNPS7000B-Cu
OCZ 1GB Platinum PC3200 Rev2 Dual Channel
ATI Radeon 9800 Pro
Enermax Noisetaker 485W
2 x 80GB SATA Maxtor Diamondmax 10 on RAID 0
shenlingstyle is offline  
Old 12-12-2005, 03:29 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

Or you could look on your mobo for an sata slot



that yellow slot is the sata slot
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 12-12-2005, 04:05 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 24
Default

cpu-z?
Kaputz is offline  
Old 12-12-2005, 04:15 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

cpu-z its a program, it tells you some stuff like cpu speed, memory stuff, mobo, video card, etc. or you can get the discontinued everest home edition
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 12-12-2005, 04:26 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 24
Unhappy

ehhh just looked inside the machine and and there dosnt seem to be one. ah well thanks anyway
__________________

Kaputz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.