SATA Drive Problem.. Possible - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-17-2006, 08:47 PM   #1 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default SATA Drive Problem.. Possible

This is the first time I am using SATA, and my drive came unjumpered by default. I think WD said that if it is unjumpered that I should have spread spectrum disabled in the BIOS. Well..... I installed the OS with spread spectrum turned on, currently it is off.. I am now getting complete lockups and poor performance sporadically. when this happens, the HD light is completely on.

Now the simple question is............ Would having spread spectrum on during the install affect the computer even after spread spectrum is turned off?

I really dont want to hear anyone elses theory on why it could be doing this, I have checked out EVERY other piece of equipment on the computer, and the only thing I have not been able to resolve is the *possible* HD problem.
__________________

__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 02-18-2006, 01:00 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i don't know either, i'm fairly new to SATA as well. are there any problems caused when you have spread spectrum on? (not a clue what it does anyway)
__________________

Nitestick is offline  
Old 02-18-2006, 04:31 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

Do you have a NF4 motherboard, and did you instal IDE drivers? As that causes lockups.

You could always do a format again with it off and reinstall.

Have you overclocked and left the PCI lock on? (Stupid qusestion) As that affects sata as well.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 02-18-2006, 10:11 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

I got an Asus K8U-X

And it is running a Sempron 2800+ Palermo, and it is not being overclocked.

I would reformat and install XP again, but I have used my CD-KEY so many times, I have to wait 30 days between activation..... Or I have to call up a computer automated systems, which re-routes me to a call center in india.........

And people in india are hard to understand sometimes.
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.