Sata Drive issues - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-23-2008, 02:02 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 144
Default Sata Drive issues

Hi All,

This week i decieded to upgrade my final IDE drive to a Sata one. I had already replaced my second IDE drive with a 500GB sata a few months ago and had put the majority of documents i wanted to keep (Music/Photos/Work, etc)

This remaining IDE drive held the operating system (Windows XP). So i decided the best thing to do was just start a fresh with the Operating system on this new 160GB SATA drive.

So I plopped in it, unplugging the final IDE drive. I run up the Windows installer - first thing i notice is that it can't detect my 500GB. No worries i thought, i will just install the operating system now then figure out what is wrong with the drive later on.

Windows finished installing and then i notice that it had installed to drive "G" rather than "C"???!!!!

Why would it do this??? I have also had no luck in getting this 500GB one to work now...is there a connection?

Thanks in advance!

BTW My Motherboard is a ASUS M2V-TVM
__________________

stuaz is offline  
Old 06-23-2008, 04:15 PM   #2 (permalink)
AKA , gt7sanremo
 
Evolv's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Harrisburg,PA
Posts: 1,240
Default Re: Sata Drive issues

Before installing Windows you should have been able to choose which drive you want to install it on. Maybe before you installed the OS you should have set the 500gig sata to slave and the 160 to master.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

Random movie quote to make you seem hip and "with it":
"Please take the chairs away. I don't like them. The big one is staring at me and that short one is being very droll."
Evolv is offline  
Old 06-23-2008, 04:26 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 144
Default Re: Sata Drive issues

When I install Windows, it only sees the new drive - not the 500GB drive
stuaz is offline  
Old 06-23-2008, 05:11 PM   #4 (permalink)
AKA , gt7sanremo
 
Evolv's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Harrisburg,PA
Posts: 1,240
Default Re: Sata Drive issues

Make sure the cables that go to the HD are secure, and maybe try another sata port.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

Random movie quote to make you seem hip and "with it":
"Please take the chairs away. I don't like them. The big one is staring at me and that short one is being very droll."
Evolv is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why sata drive no configuration? darsunt System Upgrades 2 04-03-2008 10:30 AM
IDE hard drive to SATA connector? dashogun New Systems | Building and Buying 1 12-29-2007 09:08 AM
WD SATA drive won't spin with data cable connected genistas Hardware Repairs and Troubleshooting 1 08-29-2007 09:17 AM
DVD Drive Issues nitevision88 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 08-04-2007 07:59 PM
SATA DVD drive disappears after reboot nutmilk Hardware Repairs and Troubleshooting 0 05-31-2007 02:30 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.