running a PSU alone - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-30-2005, 11:32 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 449
Send a message via AIM to homerj14
Default running a PSU alone

Hey I have an extra PSU lying in my garage somewhere i was wondering.. if i can hook it up alone and just put like 6 80 MM fans connected to it and use it as a household fan or something creative to do with it..
__________________

__________________
My BF2 account Homerj14
Support our troops...
AIM-House300zx
homerj14 is offline  
Old 12-01-2005, 12:02 AM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

You can, Whenever you want to turn it on you would have to connect the Green and Black Wire on the 20 pin connector, with a paper Clip or something.

Though I think it will be bad for the PSU not having Load on it. even 6 fans isn't alot.
__________________

Ste is offline  
Old 12-01-2005, 12:14 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 449
Send a message via AIM to homerj14
Default

interesting.. im going to give a try actually.. i also one other question for you Ste i have a 1 centimeter inch thick line going from my graphics card to my PSU and on the end going into the graphics card is a squarish little device looks like the wiring is passing through but it looks like their is a bit pressure on it becasue of the little space inside my case i was wondering is this piece delicate or is it just wiring i cant really tell..
__________________
My BF2 account Homerj14
Support our troops...
AIM-House300zx
homerj14 is offline  
Old 12-01-2005, 12:18 AM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Id say its fine, power connectors are pretty sturdy.

What power supply is it and, you said it plugs into your graphics card right?

its probably a 4 pin molex connector, I have a 6800, and one is connected to it.
Ste is offline  
Old 12-01-2005, 12:23 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 449
Send a message via AIM to homerj14
Default

yea it looks like a moller id say your talking about .. i think its an ANTEC 450 Watter im not sure what model though
__________________
My BF2 account Homerj14
Support our troops...
AIM-House300zx
homerj14 is offline  
Old 12-01-2005, 12:31 AM   #6 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Ya it should be fine, Unless the plastic is breaking and the wires are exposed there shouldnt be a problem.
__________________

Ste is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.