reusing old hard drive for new build...problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-22-2005, 02:35 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3
Default reusing old hard drive for new build...problem

Hi everyone, relative newbie here. I upgraded my mobo and CPU(new barebones system) and retained my HDD, video card, DVD-RW in the new build. Is it possible to just swap in the old HDD (and old components) into the new computer? I' m getting an error that windows did not start successfully and i'm given the options of restarting in safe modes, last known good config, and start windows normally. None of these options work. In the setup screen, CMOS features- recognized my HDD and DVDRW. If i set my HDD jumpers to master, then the computer doesn't even get to the error screen (post?).

I'm using OS - windows XP pro
Bios relatively updated 2/2005

my new build:
Biostar 210P SFF, mobo- AMD socket 754, 800/1000 MHz FSB, 1GB RAM
processor - Athlon 64 2800+ newcastle
video card - ATI radeon 9500 128 mb
HDD - WD 80GB, 7200 rpm, 8mb cache

old Build:
Aopen mobo - AMD socket A, 266 MHz FSB, 512mb RAM
Processor - Athlon 1 GHz Thunderbird
same video card and HDD as above

I searched the forums for help, but didn't see anything. Anyone know how i can get my old HDD(and OS) to work with my new build? Thanks for reading.
__________________

lazarus777 is offline  
Old 10-22-2005, 02:38 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2,306
Default

you have to do a repair on windows for it to work you cand just swap it and expect it to work.
__________________

__________________
Lonewolf5460 is offline  
Old 10-22-2005, 02:56 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3
Default Thanks!

Matt2m, thanks for the advice. I'll try that and see how it goes.
lazarus777 is offline  
Old 10-22-2005, 03:10 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2,306
Default

no prob by the way welcome to the forums
__________________
Lonewolf5460 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.