Replacement MOBO for Emachines et 1331g - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-23-2017, 12:58 PM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2017
Location: USA
Posts: 15
Default Re: Replacement MOBO for Emachines et 1331g

$200 max, i know what i said eariler, and i apoligize. This has been a long time problem for me.
Here's a list of computers that might have open gl 3.3 or better on it, i know what i said before, but the other forum agreed and i am beating a dead horse. But that's them, i have no idea about you. anyway, here's the list.

https://www.newegg.com/Product/Produ...67%20600567000
__________________

JackWatermelon is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2017, 03:51 PM   #12 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,208
Default Re: Replacement MOBO for Emachines et 1331g

I already agreed with them but I also realize that not all people can either afford new stuff or are comfortable with replacing system components no matter how easy it is. All you need is a graphics card, maybe a motherboard too.

If you absolutely can't be bothered with doing this properly, here you go.
https://www.newegg.com/Product/Produ...9SIAAJ249T2958

If you want to do it properly:
Here's a board
https://www.newegg.com/Product/Produ...9SIA85V4M09453

Here's a graphics card.
https://www.newegg.com/Product/Produ...-412-_-Product
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2017, 04:14 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2017
Location: USA
Posts: 15
Default Re: Replacement MOBO for Emachines et 1331g

Thanks, that got pricy fast. Seeing budget wise a new one seems like a better choice.
what version of open gl would be on this new computer?
And what is the intergrated graphics on here?
Thank you for your time.
JackWatermelon is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2017, 04:18 PM   #14 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,483
Default Re: Replacement MOBO for Emachines et 1331g

The HP PP linked to has an i5 3470 in it, which has Intel HD 2500 integrated graphics; it supports OpenGL 4.0+

Here are various benchmarks for HD 2500:
Intel HD 2500 Performance - Intel Core i5 3470 Review: HD 2500 Graphics Tested
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2017, 04:26 PM   #15 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,208
Default Re: Replacement MOBO for Emachines et 1331g

Quote:
Originally Posted by JackWatermelon View Post
Thanks, that got pricy fast. Seeing budget wise a new one seems like a better choice.
what version of open gl would be on this new computer?
And what is the intergrated graphics on here?
Thank you for your time.
The card and the board I linked are both under 200 bucks and about the same cost as the machine with an 8th of the graphics capability.

You do realize Fallout New Vegas uses DirectX 9 right?
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2017, 04:39 PM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2017
Location: USA
Posts: 15
Default Re: Replacement MOBO for Emachines et 1331g

YAY! thank you.
But it does not seem to be able to play fallout 4 D:
got a link to a computer that can play that?
and to budget save, i do happen to have 2x2 gb ram inside my current machine and thier numbers are:
2G Dimm 530040-3822 rohs 71 transend ce memory rn kn2g bo foo193817c052700
If those dont work, how about a recommendation to a computer that does have it all?
and hopefully accepts those ram cards, cause that'll make all oh so easy.
JackWatermelon is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2017, 04:42 PM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2017
Location: USA
Posts: 15
Default Re: Replacement MOBO for Emachines et 1331g

Sorry, i ment fallout 4.
JackWatermelon is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2017, 04:47 PM   #18 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,208
Default Re: Replacement MOBO for Emachines et 1331g

Fallout 4 is DirectX 11, I'll point to the 2 pieces I posted before. You'll need those, only thing in your budget that'll work.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2017, 04:48 PM   #19 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,483
Default Re: Replacement MOBO for Emachines et 1331g

The GTX 1050 PP linked to will play FO4 fine:
https://www.techpowerup.com/reviews/...ming_X/15.html
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2017, 04:49 PM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2017
Location: USA
Posts: 15
Default Re: Replacement MOBO for Emachines et 1331g

cruel reailty is apperntly very harsh. my new budget is $350 can you find one that has windows 7 x64 bit on it that can play fallout 4 and and open gl 4.0 ish on it? anything above opengl 3.3 would be great.
__________________

JackWatermelon is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
emachines, et1331g

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replacement MOBO for Emachines W2888 cyclones System Upgrades 21 06-14-2007 06:05 PM
Emachines Esse Monitors, Printers and Peripherals 6 07-27-2004 11:22 PM
emachines and XP drbriard Off Topic Discussion 12 06-24-2004 12:56 PM
Car-inspired and themed mod on EMachines T3025 Case csw3190 Overclocking and Modding 27 04-19-2004 08:23 PM
emachines psycho16 Monitors, Printers and Peripherals 12 02-06-2004 03:32 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.