Removing Vista from Laptop to install on Desktop - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-09-2009, 01:11 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 89
Send a message via AIM to dominican2589
Default Removing Vista from Laptop to install on Desktop

I bought a Dell laptop which came with Vista Home Premium installation CD. I go to college and my school gave me a copy of Vista Business. So I was wondering, so that I can have Vista on a desktop that I have, could I just use the CD that came with my laptop and its serial code so that I can use Media Center and just install Vista Business on my laptop?

The problem that I want to know is if there would be any problem with me removing vista from one machine and then using its serial code on another. Any kind of OEM issue arise?
__________________

dominican2589 is offline  
Old 03-09-2009, 02:15 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Lexluethar's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: 127.0.0.1
Posts: 4,708
Send a message via AIM to Lexluethar
Default Re: Removing Vista from Laptop to install on Desktop

Yes, OEM you get ONE license install. So after you've activated that install, in order to install that OS on another system you're going to have to uninstall it from the original machine, install it on the new machine, then call Microsoft for them to give you the activation key (as it will say you've already exceeded the allowed installs for that CD).

You could install Vista business on your laptop, the issue is the desktop install. Most laptop OS CD's aren't really Microsoft OS CD's, they have the OS, Drivers, and System Applications that originally came with the laptop. That CD will only work on a Dell laptop of that same model number. So while yes, you can install Vista Business on your laptop, you will not be able to use the laptop CD on another machine unless it is an identical laptop.

What you could do is install vista business on the desktop, and leave vista home premium on the laptop. Or if you've already installed vista business on the laptop just uninstall it and reinstall the original OS, then install vista business on the desktop (if it is OEM you'll have to activate through phone).
__________________

__________________
-Vista SME
Lexluethar is offline  
Old 03-09-2009, 07:00 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 89
Send a message via AIM to dominican2589
Default Re: Removing Vista from Laptop to install on Desktop

thanks

that sucks. the reason i wanted to put home premium on the desktop is because i wanted to make it into a dvr. i cannot do it on my laptop since i carry it around with me to school so while i am at school, shows wouldn't get recorded
dominican2589 is offline  
Old 03-09-2009, 07:20 PM   #4 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Removing Vista from Laptop to install on Desktop

Technically that's against the EULA to remove an OEM copy of Windows and put it on another machine. OEM installs are technically non-transferable (1 machine). It can still be done, just be aware it's technically against the EULA .
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 03-10-2009, 05:57 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 89
Send a message via AIM to dominican2589
Default Re: Removing Vista from Laptop to install on Desktop

Lets say I were to use the CD that came with my laptop and use it to install it on the desktop, does it know right away that the license has been used or does it allow me the 30-day trial?
dominican2589 is offline  
Old 03-10-2009, 06:28 PM   #6 (permalink)
Tim
Sir Timothy
 
Tim's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Chichester, England
Posts: 534
Default Re: Removing Vista from Laptop to install on Desktop

If you choose not to activate over the internet (if you do it will automatically find out that its been installed), and instead choose activate by phone, it should give you 30 days in which to do that activation...
__________________

__________________
Tim is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Currently on windows xp. Want to get dx10 and have vista 32bit key. Is it worth it? stainer711 Microsoft Windows and Software 17 01-03-2009 09:22 AM
Windows Vista Service Pack 2 Beta KSoD Microsoft Windows and Software 0 10-26-2008 02:52 PM
xp on laptop, can i install to my PC? 06Skywalker Microsoft Windows and Software 8 09-20-2008 08:14 PM
Vista install Xandrex New Systems | Building and Buying 2 04-05-2007 04:49 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.