RAM Suggestions?? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-19-2006, 09:45 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Stevo808's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hawaii
Posts: 381
Send a message via AIM to Stevo808
Question RAM Suggestions??

So far i currently have 512mb pc2100 but my mobo sapourts pc3200. I wanna get 1gig since some of my games lag. So far i found this one:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820231046
Any other suggestions of RAM?

Stevo808
__________________

__________________
<---- Please REP if i was helpful! Thanks! :thumbsup:

Stevo808 is offline  
Old 04-19-2006, 09:59 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
ulater6000's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Alaska
Posts: 757
Send a message via AIM to ulater6000 Send a message via Yahoo to ulater6000
Default

I used this in my last computer:

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820145440

Therye not the best for overclocking, but I dont overclock. They performed very nicley with no problems.

Try to get two sticks of 512mb instead of one stick of 1024mb. That way you can utilize dual channel.
__________________

__________________
CompTIA A+, CompTIA Network+, Cisco CCENT, Cisco CCNA Routing & Switching
ulater6000 is offline  
Old 04-19-2006, 10:05 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Stevo808's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hawaii
Posts: 381
Send a message via AIM to Stevo808
Default

So if i get 2 512mb sticks using my dual channel, it would be alot faster then just a 1gig stick? Whats the speed for thoughs ram? Im looking for the same speed as the 1gig stick.
__________________
<---- Please REP if i was helpful! Thanks! :thumbsup:

Stevo808 is offline  
Old 04-20-2006, 02:05 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 12
Default

Yes I believe that 2 sticks of 512 will run faster than a stick of 1 gig....
thierryhenry202 is offline  
Old 04-20-2006, 03:52 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

yes 2 sticks of 512 dual channel will run better than 1 stick of a Gig.

but if u want to utilize that dual channel, you will have to take out the 512 u already have.
john3 is offline  
Old 04-20-2006, 06:35 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Stevo808's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hawaii
Posts: 381
Send a message via AIM to Stevo808
Default

Oh ok, dual channel it is

thnx for the info guys

Stevo808
__________________

__________________
<---- Please REP if i was helpful! Thanks! :thumbsup:

Stevo808 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.