RAM and motherborad probs!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-10-2006, 12:20 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
little_emmynem's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: India BOMBAY
Posts: 155
Send a message via Yahoo to little_emmynem
Default RAM and motherborad probs!!!

when i attach 512 333 DDR RAM to my desktop PC.....the PC restarts frequently....and when only 256 MB is attached....the PC runs Ok....but after sometime...it again turns off Completely!!! and then i have to remove the plug to turn on....plz help me ....and i attached and bought the New Ram......but even tho the same prob!!! plz help me!!


__________________

__________________
Intel Core 2 Duo E4400 @ 2.00 GHZ
ASUS P5LD2 -VM Motherboard
SEAGATE FreeAgent Pro 500GB External HDD
SEAGATE Barracuda 160 GB SATA 7200 RPM
NVIDIA GeForce 8 Series - 8500GT 256MB
ASUS lightscribe Dual-layer DVD burner
SAMSUNG DVD/CD-RW Combo Drive
SAMSUNG 17" LCD/TFT Monitor
SAMSUNG ml-1610 Monochrome Printer
SONY MD RECIEVER
iBall iTower Cabinet with 400W ATX SMPS
TRANSEND 2x1 GB DDR2 667 MHZ RAM
little_emmynem is offline  
Old 02-10-2006, 12:48 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

Try memtest with the ram in - google it. But it could be a PSU problem, with it not being able to supply enough power to the PC.
__________________

__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 02-10-2006, 10:21 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 138
Default

you might try going into the BIOS and setting the memory clocks manually. some BIOS will not correctly recognize memory. be sure you have the latest BIOS. It is also possible you got a bad stick of RAM.
__________________
Biostar T-force 4U,Opteron 148@2.6Ghz.CorsairXMS DDR500-2gigs,EVGA7800GT CO.Seagate160gigSATA II,Koolance ICM 510 watercooling,Coolermaster Stacker830
cobalt817 is offline  
Old 02-10-2006, 11:59 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
little_emmynem's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: India BOMBAY
Posts: 155
Send a message via Yahoo to little_emmynem
Default

Quote:
Originally posted by cobalt817
you might try going into the BIOS and setting the memory clocks manually. some BIOS will not correctly recognize memory. be sure you have the latest BIOS. It is also possible you got a bad stick of RAM.
i have bought a brand new RAM....from authorised retail outlet

i will give all the details of the motherboard....see what should i do with the clocks or whatever is dat.....


ASRock P4i45GVGV Chipset
Pentium 4 Prescott 533 Ready CPU
DDR 333
FSB 533 MHZ
Hybrid Booster - Safe Overclocking
Hyper Threading Technology
AGI 8X - The only VGA upgradeable 845GV/GL, 865GV M/B in the world by ASRock patented AGI 8X design
Easy Dual Monitor Upgrade
For Socket 478 Intel Pentium 4 / Celeron Processor, PRESCOTT READY
Intel 845gv, HYPER THREADING TECHNOLOGY
INTEL EXTREME GFX & ASRCOK GRAPHICS INTERFACE - AGI 8X for VGA upgrade
__________________
Intel Core 2 Duo E4400 @ 2.00 GHZ
ASUS P5LD2 -VM Motherboard
SEAGATE FreeAgent Pro 500GB External HDD
SEAGATE Barracuda 160 GB SATA 7200 RPM
NVIDIA GeForce 8 Series - 8500GT 256MB
ASUS lightscribe Dual-layer DVD burner
SAMSUNG DVD/CD-RW Combo Drive
SAMSUNG 17" LCD/TFT Monitor
SAMSUNG ml-1610 Monochrome Printer
SONY MD RECIEVER
iBall iTower Cabinet with 400W ATX SMPS
TRANSEND 2x1 GB DDR2 667 MHZ RAM
little_emmynem is offline  
Old 02-11-2006, 02:03 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 138
Default

the memory clocking should be 2.5,3,3,7 but you might be overheating as well. in your BIOS, go to "chipset configuration" and enable flexibility option. then go to "cpu configuration" and enable thermal throttleing. let me know if that helps
__________________
Biostar T-force 4U,Opteron 148@2.6Ghz.CorsairXMS DDR500-2gigs,EVGA7800GT CO.Seagate160gigSATA II,Koolance ICM 510 watercooling,Coolermaster Stacker830
cobalt817 is offline  
Old 02-21-2006, 07:46 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
little_emmynem's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: India BOMBAY
Posts: 155
Send a message via Yahoo to little_emmynem
Default

i dont have all that flexibilty......memory clocks and all that options! poblem is not solved still i am running 156 RAM now
__________________

__________________
Intel Core 2 Duo E4400 @ 2.00 GHZ
ASUS P5LD2 -VM Motherboard
SEAGATE FreeAgent Pro 500GB External HDD
SEAGATE Barracuda 160 GB SATA 7200 RPM
NVIDIA GeForce 8 Series - 8500GT 256MB
ASUS lightscribe Dual-layer DVD burner
SAMSUNG DVD/CD-RW Combo Drive
SAMSUNG 17" LCD/TFT Monitor
SAMSUNG ml-1610 Monochrome Printer
SONY MD RECIEVER
iBall iTower Cabinet with 400W ATX SMPS
TRANSEND 2x1 GB DDR2 667 MHZ RAM
little_emmynem is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.