Ram/memory upgrade? help please - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-25-2009, 06:45 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 20
Question Ram/memory upgrade? help please

ok. im wondering if it is possible to take memory sticks out of one desktop and put them into a diffrent one to upgrade the memory? is this possible. and is there any way some one can guide me
__________________

Krownzz is offline  
Old 09-25-2009, 07:18 PM   #2 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: Ram/memory upgrade? help please

as long as both systems uses same type of memory modules, you can switch them around

unplug the power cord, discharge yourself of static electricity, pop out those sticks, and pop them in the other system.
__________________

Fat.Clown is offline  
Old 09-25-2009, 07:44 PM   #3 (permalink)
Oldie but a goodie
 
oldskool's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Maine, USA
Posts: 1,762
Default Re: Ram/memory upgrade? help please

If you need a step-by-step type of guidance, here is a tutorial on installing RAM you might find helpful.

Hack Attack: How to install RAM - DIY - Lifehacker
oldskool is offline  
Old 09-26-2009, 12:25 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 20
Default Re: Ram/memory upgrade? help please

thank you guys
Krownzz is offline  
Old 09-26-2009, 12:27 PM   #5 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: Ram/memory upgrade? help please

Just make sure to verify that both systems use the same type of RAM. DDR and DDR2, as well as 100-pin and 168-pin RAM, are not interchangeable.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 09-26-2009, 01:17 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 20
Default

well i keep hearing a musical beep now every liek 10 seconds or so coming from my tower.. what does that mean (this is after i installed the ram)

nvm it went away
__________________

Krownzz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can i install windows from a copied cd onto a licenced pc? raverx3m Microsoft Windows and Software 19 07-23-2009 03:08 PM
Having major OS Dilemma & free upgrade win7 coupon rocknje Microsoft Windows and Software 1 07-18-2009 02:27 PM
The many versions of XP EricB Microsoft Windows and Software 6 10-26-2008 02:54 PM
Medium computer upgrade. muman System Upgrades 6 09-14-2007 04:53 PM
Upgrade Advice for my system Cheeseking25 New Systems | Building and Buying 2 07-25-2007 02:28 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.