Is RAM compatible with my computer? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-24-2011, 12:58 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Question Is RAM compatible with my computer?

Hey, I am attempting to upgrade the ram in my computer and just want to make sure the RAM I'm looking to get is compatible with my computer. I will post all info below. Thanks a ton fellas!

Computer specs:
Hewlett Packard Compaq Presario SR2011WM (RF800AAR) PC Desktop
Memory
RAM Technology DDR2 SDRAM
Installed RAM** 512 MB
Max Supported RAM 2 GB
Number of Memory Slots 2 x 240 Pin DIMMs
Installed Cache Memory 512 KB

Memory RAM I'm looking to buy info:
1gb PC2-6400
DDR2 DIMM Memory kit of two 1GB memory modules
800 MHz Operating speed
240 pin DIMM
__________________

Piercy is offline  
Old 01-24-2011, 03:00 AM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: Is RAM compatible with my computer?

According to HP:"2 x 240-pin DIMM sockets support unbuffered non-ECC 400/533 MHZ DDR2 memory modules"

This would be the perfect set:
Newegg.com - Crucial 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 533 (PC2 4200) Dual Channel Kit Desktop Memory Model CT2KIT12864AA53E - Desktop Memory
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-24-2011, 08:00 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Default Re: Is RAM compatible with my computer?

Thanks a lot. So the other ram I was looking at would not work??
Piercy is offline  
Old 01-25-2011, 02:51 AM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: Is RAM compatible with my computer?

It should work. The set I recommended are a good brand. Your mobo will downclock the 800's to 533 as that is its max. It the set you were looking at are a good brand and a better price, go with them.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is my computer 5.1 compatible? jane2 Computer Audio and Multimedia 5 10-16-2006 04:28 AM
New Computer - Everything Compatible? KBlair System Upgrades 2 08-21-2006 03:59 AM
Is this motherboard compatible with the computer Proximos New Systems | Building and Buying 1 08-17-2006 11:18 AM
are these computer parts compatible? Calzinger Monitors, Printers and Peripherals 16 04-03-2005 01:10 AM
Is 6600 compatible with my computer? pc_boy Monitors, Printers and Peripherals 4 11-13-2004 04:14 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.