Which RAM to buy ? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-21-2010, 10:45 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
Default Which RAM to buy ?

Hey guys, some of you might remember me last week i posted something on upgrading my computer, i just got a Ati HD 5870 gc and windows 7 64 bit so i could run more ram. So far everything is working great. BUT dumbo me bought the wrong ram size . This is what i bought
Newegg.com - G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Model F2-6400CL5D-4GBPQ - Desktop Memory

I wanna get 4more gb of ram i have 4 slots left to add ram so it can be 2x2gb or 4x1gb , but can someone point me in the right direction of which size ram will fight my computer. I have a dell precision T7400. Thanks for the help !
__________________

adths63 is offline  
Old 03-22-2010, 03:24 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default Re: Which RAM to buy ?

There are different specs for the T7400, so could you tell us what ram you have exactly in your PC currently? Like, how many sticks, what size, and what speed. And i understand that you have 4 additional slots empty..?

And why would you want ram that will fight your computer? ..
__________________

__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 03-26-2010, 02:41 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 6
Default Re: Which RAM to buy ?

I am a total computer retard when it comes to anything but using one. I need more memory and don't know exactly what to buy.

I have an eMachines Modl T3092. Gateway told me I need RAM DDR PC 2700 (333 Mhz) DIMM 2 RAM slots, Total RAM capacity 2048 MB, RAM Stick Size Limit 1024 MB.

I have no idea what that means. If I buy some memory from say Amazon.com, do I need something that says all those words? Or just the RAM DDR PC 2700 333 Mhz DIMM part?

Thank you so much for any help. I'm an old lady and trying hard!

CJB
putertard is offline  
Old 03-26-2010, 08:34 AM   #4 (permalink)
muffin enthusiast
 
Join Date: May 2009
Location: new york
Posts: 2,724
Default Re: Which RAM to buy ?

your pc has 2 ram slots in total, with each slot supporting 1gig of ram, for a total max of 2gigs.

your pc supports ddr 333mhz ram, so you just have to make sure that you buy that type of ram.
Muffin Man is offline  
Old 03-26-2010, 11:17 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 6
Default Re: Which RAM to buy ?

Thanks so much Muffin Man. So the DDR PC 2700 part doesn't mean anything?

CJB
putertard is offline  
Old 03-26-2010, 03:34 PM   #6 (permalink)
muffin enthusiast
 
Join Date: May 2009
Location: new york
Posts: 2,724
Default Re: Which RAM to buy ?

no, it does mean something, it's another way of identifying that type of ram, but all the words and numbers mumbo jumbo seemed to be confusing you lol.

pc2700 = ddr 333mhz ram.
Muffin Man is offline  
Old 03-27-2010, 12:06 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 6
Default Re: Which RAM to buy ?

Thanks again, Mr. Man! (I have a sweatshirt that says, Do you know the Muffin Man? Now I do!
putertard is offline  
Old 03-27-2010, 12:49 PM   #8 (permalink)
muffin enthusiast
 
Join Date: May 2009
Location: new york
Posts: 2,724
Default Re: Which RAM to buy ?

lol, no problem
Muffin Man is offline  
Old 03-27-2010, 08:09 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2010
Location: Butthole of Ohio
Posts: 24
Default Re: Which RAM to buy ?

did this thread get hijacked or was that the same guy with two names? lol
Waynehead is offline  
Old 03-27-2010, 10:01 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default Re: Which RAM to buy ?

lol it looks like it got hijacked... its ok though, that matter is resolved and we're now back to waiting for the OP to respond
__________________

__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrading ddr2 ram for my gaming computer but not sure of any good deals out there. BradS New Systems | Building and Buying 5 12-28-2009 02:12 PM
Added RAM, no performance increase? drewjustforyou System Upgrades 2 03-21-2009 08:06 PM
Problem Posting After Ram Upgrade skylinegtrv98 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 10-28-2008 02:53 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.