Ram - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-15-2006, 04:00 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 17
Default Ram

I'm trying to upgrade an older amd athlon computer for my wife. I am running 2- 256mb sticks of ram one stick is pc 2100 and the other is pc 2700. I want to get a stick of 512 but i'm not sure if i should get pc 2700 or pc 3200? And should i keep in the pc 2100 stick or take it out? I am also upgrading her motherboard and getting a new cpu and video card. Any help would be great! Thanks
__________________

Hagendogg is offline  
Old 10-15-2006, 04:21 PM   #2 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

Well, if you're upgrading to LGA775 or Socket AM2 (which would be a smart thing to do) then you will be forced to get new RAM anyways.
__________________

__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 10-15-2006, 04:25 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 17
Default

I'm upgrading to a secket 939. I'm budgeting $250 for this upgrade because she doesn't really need much more than that. But it will be a good upgrade from the socket 462 that she has now.
Hagendogg is offline  
Old 10-15-2006, 05:58 PM   #4 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

In that case, get PC3200 RAM. You can keep the old stuff if you want, but if you do, the PC3200 will downclock itself to the speed of the other RAM.
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 10-15-2006, 06:11 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 17
Default

Ok then, but should i keep the pc 2100 stick in there to add the extra 256mb or will that slow down the pc 3200 too much? What is better more ram or faster ram? 1g: 256mb pc2100, 256mb pc2700, and 512mb pc 3200 sticks or 768mb: 256mb pc2700 and 512mb pc 3200?
Hagendogg is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.