Quik Hdd Question? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-06-2006, 08:49 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 233
Send a message via AIM to FunkMaster66
Default Quik Hdd Question?

Hey guys i want to get a WD Raptor 36.7GB for my games but im not sure if i have to have a special adapter or somthing that i have to hae in order to use it. So do i have to buy this adapter or i can plug it in like a regular HDD.
__________________

__________________
Amd Sempron 2500+
ECS K7VTA3 mobo
1 gig Ram
Asus N6600
Antec 300 Watt PSU
19\" LCD
Logitech Mouse & Keyboard
Antec SOHO sx1030 Server
FunkMaster66 is offline  
Old 03-06-2006, 09:01 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

you must have just one thing in order to be able to use it which is sata (serial ata) if your motherboard dont have it then you can buy an sata pci card , anyway just for your information the 74gb raptor is alot faster ive heard its even faster then 2x 36gb in raid0
__________________

jeremy is offline  
Old 03-06-2006, 09:40 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 233
Send a message via AIM to FunkMaster66
Default

ok so instead ill pay an extra 50 for the 74GB one but will it work with my mobo or do i need to buy the sata pci card that jeromy said

HDD
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822144160

mobo
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813136163
__________________
Amd Sempron 2500+
ECS K7VTA3 mobo
1 gig Ram
Asus N6600
Antec 300 Watt PSU
19\" LCD
Logitech Mouse & Keyboard
Antec SOHO sx1030 Server
FunkMaster66 is offline  
Old 03-06-2006, 10:09 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

that mobo will run it fine,it have sata
jeremy is offline  
Old 03-06-2006, 10:17 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 233
Send a message via AIM to FunkMaster66
Default

ok, thanx
__________________
Amd Sempron 2500+
ECS K7VTA3 mobo
1 gig Ram
Asus N6600
Antec 300 Watt PSU
19\" LCD
Logitech Mouse & Keyboard
Antec SOHO sx1030 Server
FunkMaster66 is offline  
Old 03-06-2006, 10:28 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 905
Default

Seeing as you got your answer, I'll ask a question to save opening a new topic.

What's the benefit of having a Raptor drive instead of a normal 7,200rpm hdd?
cyrax is offline  
Old 03-06-2006, 10:35 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 233
Send a message via AIM to FunkMaster66
Default

well its a lot faster when your using prgrmas. load times are super faster.
__________________
Amd Sempron 2500+
ECS K7VTA3 mobo
1 gig Ram
Asus N6600
Antec 300 Watt PSU
19\" LCD
Logitech Mouse & Keyboard
Antec SOHO sx1030 Server
FunkMaster66 is offline  
Old 03-06-2006, 10:38 PM   #8 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

well it is just faster for loading up stuff. Like windows and programs and movies and pictures. Also people use it for theit games. This way when you game needs to load up somehitng from the hard drive it loads it up faster giving you better frame rates. The main reason is games though. Personalyy i wouldn't get one now because they are way too expensive and aren't woth it. If the 75 GB har drive drop down to $100 then I'd buy it but $101 for a 36.7 GB hard drive just isnt worth it to me. Even though it has the extra rpm.
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 03-06-2006, 10:40 PM   #9 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

Quote:
Originally posted by FunkMaster66
well its a lot faster when your using prgrmas. load times are super faster.
not really super faster but over all faster. I means its only 2,800 rpm more. Right now it isn't worth it. If you want things to load up faster get more ram. for the amount of space they have its not too good of a deal.
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 03-06-2006, 10:45 PM   #10 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

the differemce between a raptor and a regular 7200rpm hdd isn't much bigger than the difference between a 5400 rpm hdd and a 7200rpm hdd. My old 5400rpm hdd wasnt as fast as my seagate 7200 now, but the difference isnt super noticable. I'm sure the raptor will be more of a bigger diference but not too much more.
__________________

__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.