Quick power supply question... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-12-2007, 12:36 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Drewser's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Big Island-Hawaii
Posts: 115
Send a message via MSN to Drewser
Default Quick power supply question...

These are the specs on my PSU. It's a 700watt power supply, but I have yet to learn about ampage and such.

Would this be powerful enough to power something like an HD 2900PRO or 8800GTS?

Feature Specification
Input 100 - 127 V ~ 12 A; 47 Hz - 63 Hz
Autorange 200 - 240 V ~ 6 A; 47 Hz - 63 Hz
Output
* +3.3 V / 24.0 A
* +12 V1 / 18.0 A
* +12 V2 / 16.0 A
* +12 V3 / 18.0 A
* +12 V4 / 18.0 A
* +5 VSB / 3.0 A
* +5.0 V / 24.0 A
* -12 V / 0.5 A

Notes:

* +5 V and +3.3 V total output not to exceed 140 W
* Maximum combined load on +12 V is 50 A
* Maximum total continuous output power is 700 W
__________________

__________________
*INTEL Quad-Core Q6600 GO (yet to OC...)
*EVGA 8800GT 650/950
*2GB RAM
*2X 150GB WD Raid 0
*22" Gateway HD LCD Display
*Delta 700W PSU
Drewser is offline  
Old 10-12-2007, 12:40 AM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Quick power supply question...

I should be
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 10-12-2007, 12:57 AM   #3 (permalink)
Corrupt Techie
 
aetherh4cker's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 752
Default Re: Quick power supply question...

That would likely be overkill unless you're running SLI or Crossfire.
aetherh4cker is offline  
Old 10-12-2007, 12:59 AM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Quick power supply question...

It is pretty overkill.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 10-12-2007, 01:26 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Drewser's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Big Island-Hawaii
Posts: 115
Send a message via MSN to Drewser
Default Re: Quick power supply question...

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
It is pretty overkill.
haha, is this a bad thing?

Thanks
__________________
*INTEL Quad-Core Q6600 GO (yet to OC...)
*EVGA 8800GT 650/950
*2GB RAM
*2X 150GB WD Raid 0
*22" Gateway HD LCD Display
*Delta 700W PSU
Drewser is offline  
Old 10-12-2007, 01:28 AM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Quick power supply question...

Quote:
Originally Posted by Drewser View Post
haha, is this a bad thing?

Thanks
No, more is better.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 10-12-2007, 01:31 AM   #7 (permalink)
Corrupt Techie
 
aetherh4cker's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 752
Default Re: Quick power supply question...

I've heard (may just be rumor), that if you let too much power of the PSU go unused, it has bad effects on it or something? Can anyone tell me if this is true?
__________________

aetherh4cker is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
Power Supply Question + Overclocking Question Grievearz New Systems | Building and Buying 21 09-12-2007 12:59 AM
Echo Star 600W 20+4 Pin ATX Power Supply commandercup New Systems | Building and Buying 3 09-04-2007 07:21 PM
Power Supply Wattage? (Newb question) Deady New Systems | Building and Buying 44 08-16-2007 08:50 AM
power supply question raverx3m New Systems | Building and Buying 13 07-24-2007 10:24 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.