Question about PSU/Mobo issue? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-01-2006, 07:21 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 67
Send a message via AIM to zdude255
Default Question about PSU/Mobo issue?

Whenever we lose power or my computer is unplugged, I have to reset the BIOS settings, which includes the internal clock.

Is this the fault of my motherboard or my PSU? Is this a normal feature of a cheap mobo or is there a defect with the internal battery or something?

I don't really think i'm going to upgrade either to fix it, but I'm curious as to which is the problem for when I buy a new system later on.
__________________

zdude255 is offline  
Old 06-01-2006, 11:38 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

Your battery may be dead on the motherboard or the jumper is set to the wrong postition.
__________________

turtile is offline  
Old 06-02-2006, 11:20 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Default

Most commonly the issue is that the motherboard's CMOS battery is flat. it is easly replaced and should be easily available at your local computer shop for about AU$10 or US$8.
buzza24 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.