Question about the Asus m2n-e and AMD 6000+ - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-14-2007, 08:18 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 13
Default Question about the Asus m2n-e and AMD 6000+

I was wondering if anyone has purchased this motherboard from this site recently. If so, I want to know which Bios version it came with.

Basically, my situation is that I own a m2n-e already, but am going to purchase another one for an AMD 6000+ and give the old one (along with an AMD 4200+) to my brother. The problem is not knowing whether the 6000+ will work in the m2n-e before a Bios update. If the 6000+ does not work in the m2n-e before the Bios update, what's the easiest (least hassle) way of doing this?

If I have to update the Bios before putting the 6000+ in, I'd have to use the 4200+, right? Then I would have to remove all the thermal paste and re-apply it again (seems like a waste of paste and such...)?

So, I'm wondering what the shipping Bios version is on the m2n-e as of now, and the most simple way to "make it work" if the Bios is not up-to-date enough for the 6000+.

Thanks!
__________________

Superb is offline  
Old 08-14-2007, 09:55 PM   #2 (permalink)
Inquiry - The Dark Cheese
 
darksideleader's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 953
Default Re: Question about the Asus m2n-e and AMD 6000+

just go to the asus site and get the newest one. I think since 6000+ slightly newer the bios might not recocognize it fully but it'll still work.
__________________

darksideleader is offline  
Old 08-14-2007, 11:12 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Question about the Asus m2n-e and AMD 6000+

If the 4200+ works, so will the 6000+. They're both Windsors.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-14-2007, 11:51 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 13
Default Re: Question about the Asus m2n-e and AMD 6000+

Quote:
Originally Posted by Apokalipse View Post
If the 4200+ works, so will the 6000+. They're both Windsors.
Are you're saying it will work before or after the Bios update? The main reason I'm asking is because I don't want to go through the trouble of updating it, then swapping CPUs again, etc.

Thanks for the replies.

--

Edit: Here's another question since I have so many already: Will the 6000+ create a noticeable difference in games paired up with a 8800GTS 320 compared to a 4200+?
Superb is offline  
Old 08-15-2007, 12:17 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Question about the Asus m2n-e and AMD 6000+

Quote:
Originally Posted by Superb View Post
Are you're saying it will work before or after the Bios update? The main reason I'm asking is because I don't want to go through the trouble of updating it, then swapping CPUs again, etc.
Before
Quote:
Edit: Here's another question since I have so many already: Will the 6000+ create a noticeable difference in games paired up with a 8800GTS 320 compared to a 4200+?
Depends on the game, but I'd say yes. I went from a 4600+ to a 6000+.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-15-2007, 06:15 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 13
Default Re: Question about the Asus m2n-e and AMD 6000+

Thank you very much!
__________________

Superb is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.