Question about AMD Mobos/Processors - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-01-2012, 11:47 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2011
Location: Nashville, TN
Posts: 28
Default Question about AMD Mobos/Processors

I recently bought my processor

NCIX US - Buy HDZ955FBGMBOX - AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad Core Processor 3.2GHZ AM3 8MB Cache 125W Retail Box - AMD - Great price and fast delivery was wondering about the AMD motherboards. I know that AM3 and AM3 are compatable, but could I buy an AM3+ board and use my AM3 processor?

Thanks in advance
__________________

pbmark50 is offline  
Old 01-01-2012, 11:56 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Question about AMD Mobos/Processors

I don't think AM3 and AM3+ are compatible.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 01-01-2012, 12:51 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2011
Location: Nashville, TN
Posts: 28
Default Re: Question about AMD Mobos/Processors

Quote:
Originally Posted by MindoverMaster View Post
I don't think AM3 and AM3+ are compatible.
Website Im using pcpartpicker.com hasnt notified me that they wouldnt work together. But I have read that it may be possible
pbmark50 is offline  
Old 01-01-2012, 01:00 PM   #4 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: Question about AMD Mobos/Processors

AM3 CPU will work in AM3+ board
Fat.Clown is offline  
Old 01-01-2012, 01:05 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2011
Location: Nashville, TN
Posts: 28
Default

Quote:
Originally Posted by Fat.Clown View Post
AM3 CPU will work in AM3+ board
Thanks FC

And AM3+ are the newer models correct? Thats the motherboard I picked for my gaming PC, looks like it got some good reviews from the websites I checked, you think it will be a good MOBO?

ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards- ASUS M5A97 EVOust found out they were compatible, thanks for your help all!
pbmark50 is offline  
Old 01-01-2012, 02:43 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Question about AMD Mobos/Processors

@ pbmark50, please don't double post, if you have something else to add to the conversation and no one has posted a reply since your last post (within a 24 hr. period), please use the edit button (looks like a pencil) to add it to your previous post.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 01-01-2012, 03:31 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2011
Location: Nashville, TN
Posts: 28
Default Re: Question about AMD Mobos/Processors

Quote:
Originally Posted by Slaymate View Post
@ pbmark50, please don't double post, if you have something else to add to the conversation and no one has posted a reply since your last post (within a 24 hr. period), please use the edit button (looks like a pencil) to add it to your previous post.
k

Could someone please help me find compatible ram for this MOBO Asus M5A97 EVO ATX AM3+ Motherboard

I
ve been checking the website to find compatible possibilities but Im coming up with nothing...

I just need 4GBs, but if I cant find 4gb of ram, Ill just get 8
pbmark50 is offline  
Old 01-01-2012, 03:38 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 38
Default

Go with either 2x2gb or 2x4gb 1600mhz ddr3 ram. I like corsair or g skill personally.
Shaynk is offline  
Old 01-01-2012, 04:03 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2011
Location: Nashville, TN
Posts: 28
Default Re: Question about AMD Mobos/Processors

Quote:
Originally Posted by Shaynk View Post
Go with either 2x2gb or 2x4gb 1600mhz ddr3 ram. I like corsair or g skill personally.
Yeah but this mobo has a short QVL, Im having a hard time finding possible ram
__________________

pbmark50 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMd processors titanwolf System Upgrades 4 04-05-2006 08:45 PM
AMD Processors?? Todd0 New Systems | Building and Buying 7 10-19-2005 03:11 PM
AMD processors better for gaming & Intel processors better for video editing? Sevenor Monitors, Printers and Peripherals 6 05-02-2005 10:50 PM
amd 939 pin mobos U-Toast Monitors, Printers and Peripherals 9 10-07-2004 09:20 PM
AMD Mobos support dual channel?...and other questions... Chipa66 Monitors, Printers and Peripherals 0 09-18-2004 12:50 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.