Q6600 V Q9400 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-04-2009, 04:19 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 34
Default Q6600 V Q9400

Hey, Ive had a 2.40 GHZ Q6600 for a year now and im thinking i should go to a Q9400 2.66 GHz

Do you guys think i should go for it or it might be a waste?
__________________

OsRevolution is offline  
Old 10-04-2009, 06:00 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Q6600 V Q9400

I would overclock the 6600 and save your cash for a new system later.

even at stock the 6600 is a real nice cpu.
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 10-04-2009, 01:31 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default Re: Q6600 V Q9400

I would say stick with what you've got. I've got a Q6600 as well and it's a very capable CPU, I don't see any reason to throw more money into a new processor. LIke Hefe said, you can OC it if you want, I think you can get some pretty nice speeds out of it.
__________________
Jorsoft is offline  
Old 10-04-2009, 03:11 PM   #4 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Q6600 V Q9400

Well, will your mobo suport 45nm quads?

The earlier G0 q6600s could overcloc like champs, newer ones can do 3.0Ghz.. so id stay will the 6600 and just get an i whatever in the next update.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 10-05-2009, 12:34 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 34
Default Re: Q6600 V Q9400

How do i over clock it, Is there a program for that?
OsRevolution is offline  
Old 10-05-2009, 12:40 AM   #6 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default Re: Q6600 V Q9400

Is it in a pre-built PC (Dell, HP, whatever), or is it in a custom build?
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 10-05-2009, 12:51 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 34
Default Re: Q6600 V Q9400

Its custom built
OsRevolution is offline  
Old 10-05-2009, 12:57 AM   #8 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default Re: Q6600 V Q9400

Read through this thread for an introduction (someone else was walked through it):

how do i overclock processor?

How to overclock Quad Core 6600 2.4GHz

Need some help with this q6600 OC please
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 10-05-2009, 01:10 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 34
Default Re: Q6600 V Q9400

Intel Desktop Board DP35DP - Overview

^^that's my motherboard.

People say if you over clock your computer gets more hotter and Ive only got 3 fans on my computer is that enough and if i over clock to 2.66. will it wear out my computer or anything coz all i wanna go to is 2.66 that's all.
OsRevolution is offline  
Old 10-05-2009, 01:26 AM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: Q6600 V Q9400

For the record I have a q6600:
There is really no reason for you to upgrade.
After you read the articles trotter posted you should be able to OC. Even though you only have 3 fans on your case, you should be able to get to 2.66 (probably on stock voltages). Just monitor your temps, but first see how far you can get on stock voltages.
__________________

__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Tech Forums Official Crysis [Warhead] GPU Benchmark Thread gurusan Overclocking and Modding 543 03-12-2010 12:32 AM
Overclocking/gaming performance Q6600 vs. Q9400 SHaTTaFaKKaP New Systems | Building and Buying 4 01-27-2009 01:11 PM
Q6600 vs. Q9400 skele89 New Systems | Building and Buying 14 10-08-2008 10:35 AM
intel Q6600 Batch List thirdshiftdj Overclocking and Modding 86 10-03-2008 01:01 AM
bad batch q6600? nukeman8 New Systems | Building and Buying 49 09-04-2008 11:42 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.