PSU +12v rail reason for 9600se no POST? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-30-2005, 08:53 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default PSU +12v rail reason for 9600se no POST?

LONG story, but here's readers digest version:

I built a PC, put in vid card (ATI 9600se) and no POST. PC works with 9250 PCI card and a mx400 agp 4x.

AMD XP 2000+
120gb Western Digital HDD
Radeon 9600se 128mb 8x AGP
CD/DVD Drive
2 Case fans
1gb Corsair value select RAM
Fortron 350watt PSU (+12v = 16A)

Now, could the amps be too low for the 9600se to not boot? Like I said, it booted with the other two cards. When I put the 9600se in I got "No signal" on monitor and beeps indicating it's vid card. I know the card worked b/c a friend was using it, bought a new one, and shipped this one to me in good packeging.

I RMA'd the card and I am getting it back in probably 2 days, but I am worried that I'll get it back and have the same problem.

I mean, my PSU should easily be able to handle my system, it's not a very demanding system.

Oh, I have tried every possible thing known to man to get it to work before RMA'ing it. (Updating bios, drivers, clearing cmos, etc etc)

Quintox is offline  
Old 08-30-2005, 09:26 PM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: Aug 2004
Posts: 125

There's a good chance is the card. Just wait for the RMA. 16A is decent, and the 9600 is not that power hungry. Just hang in there.

Asus P5W DH Deluxe
Lian-Li G70B
Core 2 Duo E6400@3.3ghz
2GB Mushkin Redline XP-8000
150GB Raptor
Hitachi 160GB Desktar
NEC 3520A
eVGA 7900GT Signature Series
Dell 2007FP WUXGA
Wall7486 is offline  
Old 08-30-2005, 10:14 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS

With a forton PSU, it will at least post.
DJ-CHRIS is offline  
Old 08-31-2005, 02:32 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 530

OK, thanks guys. I know its a cheap PSU but Fortrons were rated high on THG. I will not make the mistake of getting a 16A again, though it should easily power up a 9600se.
Quintox is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:42 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.