processor - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-29-2005, 01:11 PM   #21 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 30
Send a message via AIM to CompGeek06
Default

Ummm.... i ment like why wouldnt he get a PCI-E mobo instead of AGP
__________________

CompGeek06 is offline  
Old 11-29-2005, 05:05 PM   #22 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 103
Send a message via AIM to slowcomp
Default

whats the difference i am new to this and i am trying to learn
__________________

slowcomp is offline  
Old 11-29-2005, 07:12 PM   #23 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Well what are you going to be doing with your computer? And why not AMD?
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 11-29-2005, 08:11 PM   #24 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 103
Send a message via AIM to slowcomp
Default

pretty much everything a lot of multitasking and gaming and such and i think that the intel with hyper threading is going to work better for me than amd
slowcomp is offline  
Old 11-29-2005, 08:19 PM   #25 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

What about an Athlon X2 3800? It would do a lot better in both aspects. Or is it out of your budget? I have a 3.0GHz the exact same as the one that you want to buy in my parents Dell and quite frankly it don't do squat!
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 11-29-2005, 08:33 PM   #26 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 103
Send a message via AIM to slowcomp
Default

its only 2 ghz as apposed to the 3 ghz im getting with the intel what am i missing that makes the one you suggest better
slowcomp is offline  
Old 11-29-2005, 08:44 PM   #27 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default

GHz don't mean much with AMDs. A 3800+ equals or surpasses a P4 3.8GHz.

AMDs run faster on fewer GHz than the Pentiums.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 11-29-2005, 08:54 PM   #28 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 103
Send a message via AIM to slowcomp
Default

so is the pentium 4 3.0 prescott any good or not i want something fast and can handle multitasking and gaming but im not really wanting to spend 300 bux either but i guess i might have to
slowcomp is offline  
Old 11-29-2005, 08:58 PM   #29 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 103
Send a message via AIM to slowcomp
Default

Quote:
Originally posted by apokalipse
for RAM, I'd get PQI

what video card you looking at?
the amount of memory doesn't really tell you how good a video card is.
you could have a 128MB video card that's better than a 256MB video card.
so what exactly makes a video card good?
slowcomp is offline  
Old 11-29-2005, 09:12 PM   #30 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default

A P4 3.0 ain't bad, but it can't keep up with the AMDs as far as gaming and everyday usage goes. The P4's shine when it comes to video encoding and such.

$300? Why? You can get a 3000+ for $147, a 3500+ for $201, a 3800+ for $282. But if you want to spend the money, you can get a 4000+ for $334, a X2 4400+ for $497, and a FX-57 for $1011.

The FX-57 runs at only 2.8GHz, but there ain't a P4 that can keep up without major overclocking.

Quote:
so what exactly makes a video card good?
The GPU of the card can make or break a vid card. Be sure to not only look at how current the GPU is, but at what speed it runs at, as well as the speed the RAM runs at, what type of RAM it uses, and lastly how much RAM it has.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.